Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Atina Borsası 35 gün sonra 3 Ağustos'ta açılıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Beş hafta süren aranın ardından Yunanistan borsasının Pazartesi günü açılması planlanıyor. ASE Endeksi'nin açılışı öncesinde ekonomi bakanlığından yeni ticaret yasasının detaylarının karara bağlanması bekleniyor.

        35 GÜNDÜR KAPALI

        Hükümetin bankaları kapaması ve para çekme ve transferine limit koymasının ardından Atina Menkul Kıymetler Borsası 29 Temmuz'dan beri kapalı durumdaydı.

        Reuters'a konuşan Yunanistan Sermaye Piyasası Komisyonu Başkanı Kostas Botopoulos, "Borsanın Pazartesi günü açılması için çalışıyor ama bakanlığın kararını bekliyoruz" dedi.

        KISITLAMALARLA AÇILIYOR

        Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Yunanistan'a yabancı yatırımcılarla normal işlemlere devam etmesi için yeşil ışık yakmasının ardından borsa uzmanları bu hafta içinde döviz piyasasının tekrar faaliyete geçeceğini öngörmüştü. ECB'nin planına göre, yerel yatırımcılar var olan nakit ile işlem yapabilir ancak hisse satın almak için banka hesaplarından para çekemeyecekler.

        BANKALAR 20 TEMMUZ'DA AÇILMIŞTI

        Yunanistan'da bankalar ve borsa vatandaşların bankacılık sisteminden paralarını çekip, sistemini çökertmelerini engellemek için 29 Haziran'da kapatılmış ve 20 Temmuz'da yeniden açılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ