Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yunanistan ile Eurogroup siyasi olarak anlaştı - İş-Yaşam Haberleri

        Euro Bölgesi Maliye Bakanları Grubu (Eurogroup) Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, Eurogroup'unYunanistan ile siyasi olarak anlaştığını söyledi. Dijsselbloem, anlaşmanın Yunanistan ekonomisinin sürdürülebilir büyümesine izin vereceğini belirterek, “Yunanistan’ın son dönemdeki yasal düzenlemeleri güvenin tekrar inşasına yardım etti” dedi.

        Uygulanacak paketin kamu finansmanı, yapısal dönüşüm, finansal istikrar, büyüme ve özelleştirmeyi içerdiğine dikkati çeken Dijsselbloem, programın 86 milyar euro değerinde olduğunu söyledi. Dijsselbloem, Yunanistan için borç sürdürülebilirlik değerlendirmesinin yapıldığını, reform programının borçlarda bir silme olmadan sürdürülebileceğini belirtti.

        Programa, IMF’nin de katılmasını öngördüklerini ifade eden Dijsselbloem, gerekli süreçlerin 19 Ağustos Çarşamba tamamlanacağını ve ilk kredinin serbest kalacağını söyledi.

        Somut ve kapsayıcıAvrupa Birliği Komisyonu’nun Euro ve Sosyal Diyalogdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis de AB Komisyonu adına bu yeni 3 yılık ESM programını memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Bu, Yunanistan’a güveni tekrar sağlamak için somut ve kapsayıcı bir anlaşma” dedi. Dombrovskis, geçtiğimiz 6 aydaki belirsizliklerin Yunanistan ekonomisine ciddi zarar verdiğine dikkati çekerek, tekrar güven ortamının sağlanmasıyla Yunanistan ekonomisinin büyümeye başlayacağını kaydetti. Dombrovskis, programa tam anlamıyla uyumun önemli olduğunu söyledi.

        Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM) Başkanı Klaus Regling de Yunanistan’ın yeni programına siyasi destek sağlandığını belirterek, “Bu program Yunanistan ekonomisini önümüzdeki 3 yılda yeniden şekillendirecek. Piyasalara istikrar ve büyüme sağlayacak” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ