Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Merkel: IMF, Yunanistan paketine katılacak - İş-Yaşam Haberleri

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan için yeni kurtarmapaketine IMF'in de katılacağı konusunda Alman parlamenterlerni iknaetmeye çalıştı.

        ZDF'ye konuşan Merkel, Yunanistan emeklilik reformu ve borçrahatlatma konularında şartların yerine gelmesi halinde Lagarde'ninIMF'in kurtarma programına katılı konusunda İcra Kurulu'nu iknaedeceğine inandığını belirtti. Merkel, "Lagarde, şartlar yerine geldiği takdirde IMF İcra Kurulu'nu IMF'nin Ekim ayından itibaren programdayer almasını önereceğini açıkça ortaya koydu. Lagarde'nin bunugerçekleştireceğinden şüphem yok" diye konuştu.

        Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ise Yunanistan için bir borç rahatlatması sağlanması için imkanların sınırlı olduğunu söyledi. Schaeuble, Yunanistan'ın borcuunvadelerini bir miktar uzatma imkanı olduğunu ancak bunun borçrahatlatma konusunda çok sınırlı bir etkisi olacağını vurguladı. Schaeuble, "Avrupa yasalarına bakıldığında Yunanistan için borçsilme çalışmaz. Ancak vadelerin daha fazla uzatılması için belirli biralan var. Ancak bu alanda çok büyük değil" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ