Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Fitch Ratings, Yunanistan'ın kredi notunu yükseltti - İş-Yaşam Haberleri

        Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan ile borç verenlerinin yaptığı anlaşmanın temerrüt riskini azalttığını bildirerek ülkenin notunu yükseltti.

        Yunanistan ve Avrupa Maliye Bakanları Grubu'nun (Eurogroup) 14 Ağustos'ta üçüncü kurtarma paketi konusunda anlaştığı duyurulumuştu.

        Uluslararası kreditörlerin bu hafta Yunanistan'a 23 milyareuro aktarmaları ve Yunanistan'ın 20 Ağustos'ta ECB'ye ve Eylül ayında EFSM'ye karyı yükümlülüklerini yerine getirmesinin beklendiğiniişaret eden Fitch, Yunanistan'ın yabancı ve yerel para cinsindenuzun vadeli kredi notlarını CC'den CCC seviyesine çıkardı. Yunanistan'ınyabancı ve yerel para cinsinden kıdemli teminatsız tahvil notunda CC'den CCC'ye yükseldi.

        Fitch, ülke tavanı notunu da CCC'den B-'ye yükseltirken, yabancıpara cinsinden kısa vadeli notu C olarak teyit etti.

        GÜVEN OYLAMASINA GİTME OLASILIĞI AZALIYOR

        Yunanistan'da hükümet kaynakları Cuma gününden önce Başbakan Çipras'ın güven oylamasına gitmesi konusunda bir karar alınmayacağını belirtti. Kaynaklar, güven oylaması yerine Ekim veya Kasımsonrasında bir erken seçimin gündeme gelmesinin mümkün olduğunu kaydetti. Zira Ekim-Kasım döneminde kurtarma programının ilk gözden geçirmesi tamamlanacak ve borç rahatlatma konsunda görünümün belirginleşmeye başlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ