Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam BDDK Başkanı, siyasi belirsizlik ortadan kalkarsa kurdaki yükselişin makul seviyelere gelebileceğini söyledi - İş-Yaşam Haberleri

        Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıyla döviz kurlarındaki yükselişin makul seviyelere gelebileceğini söyledi. Akben ayrıca, Türkiye'nin bankalara kaynak aktarmayan az sayıda ülkeden biri olduğunu vurgulayarak bankacılık sektörünün potansiyeline değindi.

        AA Finans Masası'nda konuşan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben;"Kısa zamanda hükümet kurulur, belirsizlikler ortadan kalkarsa, kurlardaki yükselme veya birtakım belirsizliklerin de daha makul seviyelere geleceğine inanıyorum" dedi.

        Dünyanın birçok ülkesinde devletlerin bankalara kaynak aktardığını belirten BDDK Başkanı Akben; "Bankalara kaynak aktarmak gibi bir sorunumuz yok. Kurlar arttığında, bir takım beklentilerde zayıflamalar olduğunda bazı gelişmeler elbette olacaktır ama bunların şu anda bankalarımızı olumsuz etkileyecek durumu yok. Şu andaki gidişatımız da bu bağlamda iyi seviyelerde" dedi.

        BDDK Başkanı Akben, Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararının ne olacağı konusunda netlik bulunmadığını, ve FED'in faiz artırım tarihini esnetibileceğini kaydetti.

        Dolar dün 2.9066 TL ile tarihi zirvesini gördü.

        BDDK Başkanı dolardaki hareketi şöyle değerlendirdi: "Kurlar arttığında, bir takım beklentilerde zayıflamalar olduğunda bazı gelişmeler elbette olacaktır ama bunların şu anda bankalarımızı olumsuz etkileyecek durumu yok. Şu andaki gidişatımız da bu bağlamda iyi seviyelerde. Gelişmelere göre tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz. Kırılganlık, volatilite anında ne yapmamız gerekiyorsa ekonomi birimlerimizle değerlendireceğiz. Hatta bugün Merkez Bankasıyla yine bir toplantımız olacak. Basel kriterleri çerçevesinde uyumsuz olduğumuz alanlarla ilgili onların da ilgi alanına giren konularda ne yapılabiliriz ele alacağız.''

        YENİ BANKA GELİYOR

        BDDK Başkanı Akben, katılım bankacılığının sektör içindeki payını ilk olarak yüzde 20'lere çıkarma hedefleri olduğunu ve yakında Vakıf Katılım'ın devreye gireceğini belirtti.

        "KİMSE SPEKÜLASYONLARA PRİM VERMESİN"

        BDDK Başkanı Akben, Bank Asya süreci için "Kimsenin spekülasyonlara prim vermemesini diliyorum, biz hukuken, yasal olarak ne yapmamız gerekiyorsa onları yapmaya çalışıyoruz. Bu gibi konularda TMSF yönetiminin, bizim açıklamalarımızın önemli olduğunu düşünüyoruz.Bunlar hukuki çerçevede, kanunlar çerçevesinde sürdürülen işlemler. Kim olsa, hangi banka olsa, bu şartlarda aynı uygulama yapılacaktır. Biz 'belgeler tamamlanmadı' diyoruz. Evet tamamlanmadı, hala tamamlanmadı. Biz bir oran demedik. Belgelerin tamamlanmadığını söylüyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ