Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yeni kabinede ekonomi yönetiminde değişiklik - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni kabinede ekonomi yönetimini temsil eden 11 bakanlıktan 5'inde yeni isimler oturacak.

        Ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı olarak nitelendirilen Ali Babacan'ın yeni kabinede yer almadığı, yerine, yeni kabine listesinin açıklanmasından önce Kalkınma Bakanı olarak görev yapan Cevdet Yılmaz'ın getirildiği ilk dikkat çeken değişiklik oldu.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Faruk Çelik'in yerine getirilen isim ise Faruk Çelik'in müsteşarlığı görevini yürüten Ahmet Erdem oldu.

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yerine AK Parti Aksaray Milletvekili Ari Rıza Alaboyun getirilirken, Mehdi Eker'in bakanlık görevini yürüttüğü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda görev alacak yeni bakan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda bakan yardımcılığı görevini yürüten Kudbettin Arzu oldu.

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli kabine dışında kalırken onun yerine getirilen isim, birkaç gün önce Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na müsteşan olarak atanan Cenap Aşçı oldu.

        Başbakan Yardımcısı olan Cevdet Yılmaz'dan boşalan Kalkınma Bakanlığı görevine HDP'li milletvekili Müslüm Doğan getirildi.

        Bakanlık görevini koruyan isimler ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ