Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TESK: Kentsel dönüşümde esnaf unutuldu - İş-Yaşam Haberleri

        Kentsel dönüşüm bütün hızıyla devam ediyor, konut satışları hız kesmiyor. Ancak TESK bu süreçte dükkanı yıKılan esnafın mağdur olduğunu belirtiyorç.

        Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kentsel dönüşüm projelerinde esnafın unutulduğunu savundu.

        Palandöken, yaptığı açıklamada, 35 ilde kentsel dönüşüm programı çerçevesinde çeşitli projelerin hayata geçirildiğini anımsattı.

        Yıkım yapılan mahallelerde evlerin yanında dükkanların da bulunduğuna işaret eden Palandöken, ancak yıkılan evlerin yerine yeni projelerde evler yapılırken, dükkanı yıkılan esnaf için yeni dükkan düşünülmediğini belirtti.

        Esnafın belirsizlikten şikayetçi olduğuna değinen Palandöken, "Çünkü konut sahibine yapılması gereken yardım düşünülürken, esnafla ilgili bir düzenleme yok. Planlara bakıldığında çarşılar yerine alışveriş merkezi yapılması için yerler ayrıldığını görüyoruz. Böyle dönüşüm olursa esnafın mahalleden silineceği bir dönüşüm yaşanacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

        Palandöken, dükkanı yıkılan esnafa yeni yer tahsis edilmesi gerektiğini kaydetti.

        Öte yandan, şehir içlerinde kalan tamirci, imalatçı, oto galerisi gibi işletmelere, ihtisaslaşmış küçük sanayi sitelerine gitmeleri için teşvik ve yardım yapılmadığını ifade eden Palandöken, yeni yerlerine taşınan esnafın da alt yapı, ulaşım, ısınma, işlerin azalması gibi sorunlar nedeniyle dertli olduğunu belirtti.

        Palandöken, sorunlarının çözümü için esnafa destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ