Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Moody's: "Türkiye'nin cari açığı 2015'de yüzde 4,7 olur" - İş-Yaşam Haberleri

        Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's' Investors Service analisti Banerji; "Türkiye'nin cari açığı 2015'te yüzde 4,7 olur" dedi.

        "Baa3" notunun Türkiye'nin nispeten dirençli mali yapısı ve ılımlı kamu borcu seviyesi gibi kredi güçlerini içerdiğini kaydeden Benerji,"Kredi notu, mali güç, düşük borç ve büyük orta gelir ülkesi olması ile destekleniyor. Türkiye'ye ilişkin temel senaryo notun korunması yönünde. Türkiye’nin kredibilitesi olumlu kamu finansmanı ölçütleri tarafından desteklenmeye devam ediyor" dedi.

        Banerji; "Bu yıl sonunda Türkiye’de cari açığın 37 milyar dolara gerileyerek yüzde 4,7 oranında gerçekleşmesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

        İlerideki döneme ilişkin risklere de değinen Banerji, “Buna rağmen, negatif görünüm ise ülkenin karşılaştığı devam eden politik belirsizlerin, dış finansman üzerindeki baskıların, orta vadede daha zayıf büyüme görünümünün oluşturduğu zorlukların kombinasyonunu yansıtıyor. Özellikle, sermaye akışının baskı altında kalmasını ve göreve gelen hükümetin büyümeyi artırıcı reformları uygulamakta ve sermayeyi çekmekte gelecekteki başarısının, ülkenin kredi kalitesi üzerinde önemli bir etki oluşturmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

        Moody's en son 7 Ağustos'ta Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü güncellemediğini duyurarak art arda 4 değerlendirme tarihini pas geçmişti. Kuruluşun, 27 Ağustos tarihli raporunda ise erken genel seçim kararının kredi notu açısından negatif olduğu belirtilmişti.

        Kuruluşun Türkiye’nin kredi notu ve görünümüne ilişkin bir sonraki değerlendirmesini 4 Aralık tarihinde yapması bekleniyor.

        Moody's, Türkiye'ye yönelik son revizyonunu 11 Nisan 2014 tarihinde yaparak, not görünümünü "durağan"dan, "negatif"e çevirmiş, "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu ise teyit etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ