Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 1 Kasım seçimleri için AK Parti, CHP ve MHP'nin ekonomi kurmayları kimler? - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ /ÖZEL HABER

        1 Kasım’da yapılacak yapılacak seçimin sonuçları sadece Türkiye vatandaşları değil yatırımcıları da yakından ilgilendiriyor. Seçim sonrası ekonomi yönetiminin kimlere emanet edileceği yine en çok merak edilen konuların başında geliyor.7 Haziran seçimlerinin ardından bugün açıklanan yeni milletveki listelerinden en büyük sürprizi Ak Parti’den yeniden aday gösterilen Ali Babacan.

        Ak Parti iktidarlarında ekonominin yönetiminde olan Ali babacan’ın yeniden aday gösterilmesi piyasalar tarafından da olumlu karşılandı. “Babacan sürprizi”nin ardından borsa yükseldi, dolar düştü.

        Ak Parti’nin açıkladığı listeye bakıldığında partinin güçlü ekonomi kadrosuyla seçime gireceği anlaşılıyor.Ali Babacan’ın yanında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji eski Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, Borsa İstanbul eski Başkanı İbrahim Turhan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Fikri Işık, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan milletveki adayı gösterildi.AK Parti'nin ekonomi yönetiminde yer alabilecek bir diğer isim ise İstanbul 1. Bölge'den aday olan Berat Albayrak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak, günlük bir gazetede ekonomi yazıları da yazıyor.

        Yine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım da 1 Kasım seçimleri için milletveki adayı oldu.

        3 DÖNEM KURALINA TAKILMIŞLARDI

        7 Haziran seçimlerinde Ali Babacan, Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker ile Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti'nin "3 dönem" kuralı dolayısıyla listede yer almamıştı.

        CHP EKONOMİ KURMAYLARINI KORUDU

        CHP’nin açıkladığı milletvekili listesinde bakıldığında ise partinin 7 Haziran seçimlerine girdiği ekonomi kurmaylarının tamamını koruduğu görülüyor. Eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, Bilkent Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selin Sayek Böke, Bihlun Tamaylıgil, Mehmet Akif Hamzaçebi, DPT Müşteşarlığı da yapan İlhan Kesici CHP'nin ekonomi kurmayları olarak öne çıkıyor.

        DURMUŞ YILMAZ YİNE ADAY

        MHP'nin ekonomi alanında en büyük kozu eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz. 7 Haziran’da milletveki seçilen Durmuş Yılmaz, MHP tarafından yine doğduğu il Uşak'ta 1’inci sırada milletvekili adayı olarak gösterildi. Eski Ulaştırma Bakanlarından Oktay Vural, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, yine MHP'nin ekonomi takımının içinde yer alacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ