Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 'Cep'te faturalı tercihi artıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Cep telefonu kullanıcıları arasında faturalı hattı tercih edenlerin sayısı giderek artıyor. Son bir yılda faturalı hattı tercih eden mobil abonelerin oranı yüzde 42,3'ten yüzde 46,6'ya yükseldi.

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'deki mobil abonelerin yaklaşık yüzde 53,4'ü ön ödemelilerden oluşuyor. Avrupa ülkelerinde ise ön ödemeli abone oranı ortalama yüzde 39 seviyelerinde bulunuyor. Buna karşılık, faturalı hattı tercih eden abonelerin oranının giderek arttığı dikkati çekiyor. Son bir yılda faturalı abonelerin oranı yüzde 42,3'ten yüzde 46,6'ya çıktı.

        Faturalı abonelerin dağılımında en yüksek payı yüzde 47,1 ile Turkcell alıyor. Turkcell'i, yüzde 28,1'lik payla Vodafone ve yüzde 24,8 payla Avea izliyor. Buna karşılık oransal olarak en fazla faturalı aboneye sahip GSM şirketi Avea. Avea abonelerinin yüzde 49,8'i, Turkcell abonelerinin yüzde 46,7'si, Vodafone abonelerinin ise yüzde 44,1'i faturalı hat kullanıyor.

        ABONE SAYILARI

        Bu yılın ikinci üç aylık döneminde, önceki üç aylık döneme göre, oransal olarak abone sayısını en fazla artıran şirket Vodafone oldu.

        Bu dönemde Vodafone'nun abone sayısı yüzde 1,5 artarak 21,46 milyon kişiye, Avea'nın yüzde 0,6 artarak 16,74 milyon kişiye yükseldi, Turkcell'in abone sayısı ise yüzde 0,9 azalarak 33,97 milyon kişiye geriledi.

        Son bir yılda abone sayıları açısından Turkcell'in pazar payı yüzde 48,9'dan yüzde 47,1'e geriledi, Vodafone'un pazar payı yüzde 28,8'den yüzde 29,7'ye, Avea'nın ise 22,3'ten yüzde 23,2'e yükseldi.Öte yandan, mobil aboneliklerin yüzde 90,1'ini bireysel, yüzde 9,9'unu ise kurumsal abonelikler oluşturuyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ