Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam CHP seçim vaatlerini 30 Eylül'de açıklayacak - İş-Yaşam Haberleri

        Erken seçime doğru geri sayım başladı. Partiler 1 Kasım erken seçim çalışmalarına tüm hızla devam ediyor. 1 Kasım erkenseçim yaklaşırken partilerin seçim vaatleri de netleşmeye başladı.

        Erken seçime hazırlanan CHP seçim vaatlerini 30 Eylülde açıklayacak. CHP 7 Hazirandaki vaatlerini büyük ölçüde koruyacak ama yeni vaatlerinde bildirgeye girmesi bekleniyor. Seçmenin karşısına CHP'nin yine ağırlıklı olarak ekonomik politikalarla ve ekonomik vaatlerle çıkması bekleniyor. Aile sigortası, emekliye iki ikramiye, asgari ücretin artırılması, CHP'nin 7 Hazirandaki vaatleri arasındaydı. CHP'nin bu vaatlerini koruması bekleniyor.

        Bunun yanında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun meydanlarda koalisyonun neden kurulamadığını da anlatması bekleniyor. Ayrıca CHP seçim şarkısını ve sloganını değiştirmedi. CHP'nin 7 Haziran seçimlerinde kullandığı slogan 'Yaşanacak Bir Türkiye' idi. CHP bu sloganı kullanmaya devam edecek ama bu slogana ilave olarak önce Türkiye de diyecek.

        CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yarından itibaren gurbetçilerle buluşmak üzere Avrupa turuna çıkacak. CHP liderinin Avrupa ziyareti 6 ülkeyi kapsayacak. CHP lideri ziyaretine İsviçre'den başlayacak bunun yanında Almanya, Hollanda ve Frana da durakları arasında olacak. Önemli bir diğer durak da Brüksel. CHP liderinin gurbetçilerle buluşmasının yanısıra Brüksel'de resmi temaslarda bulunacak. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Avrupa ziyareti sırasında gündemde ayrıca Suriyeli mülteciler ve Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkileri yer alacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ