Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Marmara Denizi'nde balık az olunca fiyatlar düşmedi - İş-Yaşam Haberleri

        Balık sezonun açılmasının üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa sahil dolgu alanında bulunan balıkçı tezgahlarındaki balık fiyatları düşmedi. Balıkçılar deniz suyunun soğumadığını ve bu yıl denizlerde balığın az olduğunu belirterek denizlerin soğuması ile balığın artabileceğini söyledi.

        "BALIK AZ OLUNCA FİYATLAR DÜŞMEZ"

        Sıcak denizin balığın gidiş ve gelişini engellediğini belirten balıkçı Engin Tırpancı, "Balık daha doğru dürüst Karadeniz’den dışarı çıkmadı. Denizde bu sene bir kısırlık var. Palamut, çinakop daha yürümedi. Fiyatlar düşmez. Neden düşmez? Balığın bu sene denizde az olmasından düşmez balık fiyatları. Yeterince balık çıkmıyor. Bir de bayramdan dolayı denize kayıklar fazla açılmadı. O da çok fazla etkiledi balığı.

        Az balık var talep ise çok. Kasım ayını bekliyoruz. Ekim, Kasım ayında balık olursa olur" dedi.Balığın bu sezon az olduğu için fiyatların düşmediğini ifade eden balıkçı Hasan Erol, "Balık fiyatları hala düşmedi çünkü balık az çıkıyor. Balığın az olması fiyatları düşürmüyor. Deniz hala sıcak. denizin soğumaması nedeniyle balıklar hala yüzeye çıkmıyor. Şu anda balığın ne zaman bollaşacağını bilmiyorum ama şu anda balık yok. Balık sezonu açılmasına rağmen satışlar da durgun" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ