Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 'Önce adalet' isteği tazminatın önüne geçti - İş-Yaşam Haberleri

        Rahim AK / GAZETE HABERTÜRK

        Kamuoyunda Bağdat Caddesi Çiçekçisi kazası olarak geçen olayda hayatını kaybeden Mehmet Emin Kaya’nın ailesi paranın bazen ne kadar ‘önemsiz’ olabileceğini gösterdi. Tek gelir kaynağı Mehmet’in çiçekçide çalışarak kazandığı günlük 30 liradan da mahrum kalan ailenin gözü, Mehmet’e çarpan otomobilin trafik sigortasının bulunduğu Anadolu Sigorta’nın tazminat verme isteğini görmedi. Kazayı basından öğrenen Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken kazaya karışan otomobilin trafik sigortasının bulunup bulunmadığını araştırdı. Araştırma sonunda otomobilin trafik sigortasının başında bulunduğu Anadolu Sigorta’da olduğunu gören Ülken, ailenin avukat masrafları ve diğer harcamaları için ihtiyacının olacağını da düşünerek Mehmet’in ailesinin bulunmasını ve aileye tazminat vermek için trafik sigortası kapsamında başvuru yapılmasını istedi. Ailenin avukatına ulaşan Anadolu Sigorta yetkilileri avukatın verdiği cevap karşısında şaşırıp kaldı. Avukat ailenin şu anda parayı pulu düşünemediğini Anadolu Sigorta’ya iletti.

        ‘BU ZOR SÜREÇTE ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ’

        Olaya karışan otomobilin trafik sigortasının kendi şirketlerinde olduğunu öğrendikten hemen sonra Mehmet Emin Kaya’nın avukatına ulaşıp trafik sigortasından doğan yükümlülüklerini yerine getirmek ve ödeme yapmak istedikleri konusunda birkaç defa telefon ile görüştüklerini anlatan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, “Trafik sigortasında müteveffanın vârislerine destekten yoksun kalma tazminatı ödenebilmesi için aslında vârislerinin talepte bulunması gerekir. Ancak biz, kendilerinin zaten zor olan bu süreçte daha fazla mağdur olmamaları için talepte bulunmalarını beklemeden iletişime geçtik. İçinde bulundukları zor süreçte elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.

        ‘MURATHAN’IN AİLESI DAVADAN VAZGEÇELİM DİYE PARA ÖNERDİ’

        Mehmet Emin Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya, odak noktalarının ağabeyinin ölümüne neden olan otomobili kullanan İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Murathan Ö.’nün bulunup yargı önüne çıkarılması olduğunu ifade ederek, “Şu anda biz tazminat para pul düşünemiyoruz. Tek amacımız Murathan’ın adalet önüne çıkarılması. Murathan’ın ailesi de davadan vazgeçelim diye bize tazminat verme talebinde bulundu. Ancak biz ağabeyimin canı karşılığında para istemiyoruz. Tek isteğimiz Murathan’ın bulunması. Başka bir şey düşenecek halde değiliz” diye konuştu.

        BABASINA GÖRE ‘ÖZEL BİR HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYOR’

        İstanbul’un Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz gecesi kaldırımda çiçek satan Mehmet Emin Kaya’ya aracıyla çarparak kaçan 19 yaşındaki Murathan Ö. 84 gündür kayıp. Oğlunun kaza nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu savunan baba Mustafa Ö. “Mehmet’e ölümden önce sahip çıkmayanlar ölümünden sonra sahip çıkıyor. Şu anda oğlum özel bir hastanede tedavi görmekte. Tedavi bitince teslim edeceğim” demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ