Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam MÜSİAD Başkanı partilerin seçim vaatlerini değerlendirdi! - İş-Yaşam Haberleri

        Seçkin ÜREY / GAZETE HABERTÜRK

        7 Haziran seçimleri öncesinde muhalefet partilerinin ücret artışlarına yönelik vaatlerine en sert karşı çıkan isimler arasında yer alan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, AK Parti’nin vaatlerini değerlendirdi. Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen High-Tech Port by MÜSİAD Fuarı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Olpak, “Enfeksiyon rahatsızlığım vardı. AK Parti’nin vaatlerini bile inceleme fırsatım olmadı” dedi. Olpak, 1 Kasım seçimleri için bütün partilerin ücret artışı vaatlerinde bulunması hakkında düşüncülerinin sorulması üzerine, “Samimi bir şey söyleyeyim. Perşembe ve cuma Gürcistan’daydık. Cuma akşam döndük ama ben bir enfeksiyon rahatsızlığı geçirdim. Pazartesi günü buraya gelmek için kalktım. Zannediyorum en son AK Parti açıkladı, onu bile inceleme fırsatım olmadı” diye konuştu. Değerlendirme yaptıktan sonra konuşmak istediğini anlatan Olpak, “O zaman ne demiştik? ‘Gerçekçi hedefleri destekliyoruz’ demiştik. Hedefler gerçeksiyse teşekkür ederiz, değilse biz gene fikirlerimizi söylemeye devam ederiz. Neticede halkımız faydalanacak ama işveren tarafında ödeyen biz olacağız” ifadesini kullandı.

        ‘POTANSİYEL VAR’

        Olpak, savunma sanayiyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Suudi Arabistan pazarının yeterince değerlendirilmediğini söyleyen Olpak, “Gördük ki orada çok büyük potansiyel var. Bundan sonraki hedeflerimiz arasında High-Tech Port’u başta Suudi Arabistan olmak üzere Pakistan ve Kuveyt’e taşımak istiyoruz” dedi. Savunma sanayinde hemen sonuç alınamayacağını hatırlatan Olpak, “İşbirliği açısında ülke sınırlamamız yok ama yüksek teknoloji alanında boşluk olan ülkelere odaklanmak istiyoruz” diye konuştu. Olpak, High-Tech Port’u savunma sanayi sektörünün önemi nedeniyle MÜSİAD üyesi olmayan firmalara da açtıklarını ifade etti.

        KENT İÇİ GÜVENLİK ‘TAALA’YI TESLİM ETTİ

        Proline Bilişim, Doha’da kurduğu kent içi güvenlik sistemi Taala’nın ilk fazını teslim etti. Sistem, 200 kilometrenin üzerinde fiber optik altyapı üzerine güvenlik kameraları, sensörler ve video analitik sistemler içeriyor.

        KATAR SAHİL GÜVENLİĞİNİ EMANET EDİYOR

        Ares Tersanecilik’in Katar için üreteceği 17 sahil güvenlik botunda ASELSAN’ın silah sistemlerinin kullanılmasına yönelik mutbakat zaptı imzalandı. ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken, stabilize silah sistemlerinin aralarında Katar’ın da bulunduğu Körfez Bölgesi’nde birçok ülkede kullanıldığını belirtti. Eken, “Bu projeyle Katar’daki çözümlerimizin sayısı artacak ve Sahil Güvenlik Komutanlığı da bizim kullanıcılarımız arasına girecek” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ