Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Nihat Zeybekci: Japonya ile altyapı projelerinde işbirliği yapılmalı - İş-Yaşam Haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7-9 Ekim2015 tarihleri arasında Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleştirdiğiresmi temaslar kapsamında düzenlenen üst düzey CEO RoundtableToplantısı, Cumhurbaşkanı yanında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, DEİK Yönetim Kurulu BaşkanıÖmer Cihad Vardan, Japonya İş Federasyonu (KEIDANREN) Japonya-TürkiyeEkonomik Komite Başkanı Kenichiro Yamanishi’nin katılımı ile 8 Ekim'de Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleştirildi. Toplantıyayaklaşık 100 üst düzey Türk ve Japon işadamı katıldı.

        G-20 zirvesinde Japonya Başbakanı Shinzo Abe’yiTürkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirten Erdoğan,2014 yılındaki ziyaretinin ardından ‘Ekonomik Ortaklık Anlaşması’sürecinin başladığını vurguladı.

        Türkiye ve Japonya arasında çoközel bir dostluk ilişkisi bulunduğunu belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu güçlü dostluğunTürkiye-Japonya Ekonomik Ortaklık Anlaşması ile perçinleneceğini dile getirdi.

        Zeybekci, iki ülke arasındaki ekonomik ortaklık anlaşmasınıngerçek amacına ulaşması için Türk ve Japon iş adamlarından destekbeklediklerini vurguladı. Ortaklık anlaşmasının hayata geçmesi ile ikiülke arasındaki ticaret hacminin istenilen seviyeye rahatçaulaşacağını belirten Zeybekci, Japonya’nın son derece başarılı olduğualt yapı projelerinde özellikle üçüncü dünya ülkelerinde Türkiye ileyapacağı ortaklık ile iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin çokdaha fazla güçleneceğini söyledi.

        DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ise 2010 yılınının“Uzaktaki yakın ülke” temasıyla Türkiye-Japonya yılı olarakkutlandığını belirterek, 2010 yılı boyunca düzenlenen etkinliklerleiki ülkenin birbirine daha da yakınlaştığını söyledi. Uzaktaki yakınülke sloganının Türkiye için Japonya’yı tam olarak tanımlamadığınıbelirten Vardan, Japonya’ya 'doğu komşumuz' dedi.

        Bugündüzenlenen CEO Roundtable Toplantısı’nın verimli olduğunu belirtenVardan, 5 Kasım tarihinde Japonya’da gerçekleştirilecekTürkiye-Japonya İş Konseyi toplantısının da bu görüşmelerin devamıniteliğinde olacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ