Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sendikalar 2 günlük grev ilan etti! - İş-Yaşam Haberleri

        Ceylan SEVER / İSTANBUL

        TTB (Türk Tabipleri Birliği), TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) ve KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu), Ankara'daki patlama sonrası yaptıkları basın açıklamasındagrevçağrısı yaptı.

        Basın açıklamasında, TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, TTB İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, DİSK Başkanı Kani Beko, KESK Eş Başkanları Lami Özgen ve Şaziye Köse, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ile Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay katıldı.

        Açıklamada, "Ölen arkadaşlarımızı anmak, katliamı protesto etmek için üç gün yastayız... 12-13 Ekim'degrevdeyiz" denildi. Basın açıklamasını okuyan TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, katliamı protesto etmek için 3 gün yas 2 güngrevilan ettiklerini bildirdi. ÇGD Başkanı Ahmet Abakay da alana ambulanslardan önce TOMA'ların girdiğini belirterek, yaralıların üzerine gaz sıkıldığını belirtti.

        TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen de, ilk olarak alanda alanda yaşamını kaybedenlerin sayısının 68, daha sonra ağır yaralı olarak kaldırıldıkları hastanelerde yaşamını kaybedenlerin sayısının 29 olduğunu ve toplam 97 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Demirdizen, yaralıların sayısının da 400'ü aştığını kaydetti.

        İNSANLIK ADINA TELEFONLARINIZI AÇIN

        Türk Tabipleri Birliği, patlamanın hemen ardından internet sitesinden açıklama yaparak Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Sağlık hizmetlerinin ve personelinin yetersiz kaldığı belirtilen açıklamada, "Gar'ın önü ağır yaralılarla dolu. Ambulanslar çok geç geldi. Yaralıların çoğu Numune Hastanesi'ne götürüldü. Hastane doldu. Planlama yapıp bölüştürmek lazım. Kan lazım. Doktor ve hemşire, sağlık personeli lazım. Acil. İnsanlık adına TTB aradığında telefonlarınızı açın" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ