Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Fed'den faiz açıklaması - İş-Yaşam Haberleri

        Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Fed'in faiz artırırken global ekonomiye zarar merketten kaçınmayı amaçladığını söyledi.

        Yabancı merkez bankalarının kendisine politika değişikliği için hazır olduklarını söylediklerini de ifade eden Fischer, "Piyasa faizoranlarında herhangi bir gereksiz oynaklık yaşanmasını istemiyoruz.Biz kesinlikte dünyanın geri kalanına zarar vermek istemiyoruz. Bunedenle ne yapmakta olduğunu açıkça anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

        Birçok yabancı merkez bankacının kendisine 'Tamam, bize nelerolacağını anlatın. Bunun için hazırız. Lükfen bunu belli bir noktadayapın" dediğini ifade eden Fischer, "Biz de bunu bir noktada yapacağız. Ancak bunu ABD ekonomisi için uygun olmayan bir zamanda yapmyacağız.Elbetteki diğer ekonomileri de hesaba katacağız ve elimizden geleninen iyisini yapacağız" diye konuştu.

        LOCKHART: EKİM YA DA ARALIK

        Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart ise faiz artışına dair değerlendirmesinde 2015 Açık Piyasa Komitesi toplantı tarihlerini verdi. Lockhart, "ABD'de faiz artırımı için ekim ya da aralık uygun olabilir. Ancak yine de verilere dayalı olacak" dedi. Fed bu ayki toplantısını 27-28 Ekim'de yapacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ