Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam AK Parti'nin ekonomi ekibi tam kadro Meclis'te - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        3 dönem kuralını askıya alan AK Parti, 7 Haziran’daki ekibini, başta Başbakan eski Yardımcısı Ali Babacan olmak üzere eski bakanlarla takviye etti.

        Liste başlarından aday gösterilen AK Parti’nin üç dönemlik eski bakanları Ali Babacan, Faruk Çelik, Binali Yıldırım, Taner Yıldız, Mehdi Eker, Nurettin Canikli beş aylık aranın ardından yeniden Meclis’e dönerek AK Parti’nin ekonomi ekibi arasında yerlerini aldılar.

        GÜNAY DA MECLİS’TE

        Başbakanlık Ekonomi Danışmanı Emine Nur Günay da Eskişehir’den milletvekili seçildi. Bu isimlerin dışında eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Mersin’den, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Bingöl’den seçildi. AK Parti’nin ekonomi kökenli diğer milletvekilleri Mehmet Şimşek, Berat Albayrak, Numan Kurtulmuş, Fikri Işık, Nihat Zeybekci, İbrahim Turhan, Naci Ağbal, Ziya Altunyaldız ve Recai Berber de fire vermeden yeniden seçilerek Meclis’e girmeyi başaran isimler arasında yer aldılar.

        Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve Maliye eski Bakanı Zekeriya Temizel İzmir'den, Hazine eski Müsteşarı Faik Öztrak Tekirdağ'dan, Mehmet Akif Hamzaçebi, İlhan Kesici ve Bihlun Tamaylıgil İstanbul'dan partinin ekonomi kurmayları olarak mecliste yer alacak.

        MHP'den ise Kalkınma Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta Samsun'dan, Oktay Vural ve Ahmet Kenan Tanrıkulu İzmir'den milletvekili seçilirken, Uşak'tan aday gösterilen Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ile Trabzon'dan aday gösterilen Koray Aydın milletvekili olamadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ