Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY 'günışığı' önlemi aldı - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Rus uçağının bomba nedeniyle düşmüş olabileceği olasılığı, Mısır’ın Sina Yarımadası’na uçuşların durdurulmasına neden oldu. İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, önceki gün düşen uçağın içine yerleştirilen bir patlayıcı cihaz nedeniyle düşmüş olabileceğini söyledi.

        Bu açıklamanın ardından turizm şirketleri TUI AG, Thomas Cook ve Monarch güvenlik nedeniyle 12 Kasım’a kadar Şarm El Şeyh operasyonlarını durdurdu. 20 bin İngiliz turist mahsur kaldı. Türk Hava Yolları da (THY) İstanbul’dan Mısır’ın Şarm El Şeyh’e gün ışığında yaptığı uçuşları askıya aldı. Şirket güvenlik prosedürü kontrolü için Mısır’a ekip göndereceğini duyurdu.

        KÂRINI AZALTACAK

        EasyJet de Şarm El Şeyh’e yapacağı beş seferini iptal etti. Gelirinin yüzde 3’ünü Mısır ve Tunus’tan elde eden Thomas Cook’un hisseleri dün yüzde 7.7, TUI hisseleri ise yüzde 1.3 değer yitirdi. EasyJet hisseleri ise yüzde 2.5 değer kazandı.

        SEFERLER BUGÜN TEKRAR BAŞLAYABİLİR

        İngiliz medyası Mısır’ın Sina Yarımadası’nda Kızıldeniz kıyısındaki tatil şehri Şarm El Şeyh ve civarında 20 bine yakın İngiliz vatandaşının mahsur kaldığını ileri sürdü. İngiliz Tur Operatörleri Birliği (ABTA) ise İngiliz turistlerin yaklaşık 9 bininin paket tur yolcusu olduğunu açıkladı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, uçuşların yeniden başlatılması için çalışmalarını sürdürdüğünü ve bugün uçuşların yeniden başlamasını umduklarını bildirdi.

        Rus Metrojet’e ait Airbus-A 321 tipi uçak geçen cumartesi günü, havalandıktan kısa bir süre sonra 17’si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır’ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.

        HER YIL 900 BİN İNGİLİZ GİDİYOR

        Her yıl 900 binden fazla İngiliz turist Mısır’ı ziyaret ediyor. Thomas Cook’un Mısır’dan çekilmesi halinde gelecek yıl vergi öncesi kârı % 7 azalabilir.

        ROTA KAYDI, MALIYET ARTTI

        Sina Yarımadası’ndaki uçak kazası Türk Hava Yolları (THY), Lufthansa ve Air France’a rota değiştirtmişti. Şirketler kaza nedeni netleşinceye kadar bu rota üzerinden uçuş yapmayacaklarını açıklamıştı. Rota değişimi nedeniyle şirketlerin uçuş mesafesinin arttığı ve bunun da yakıt tüketimini, dolayısıyla maliyetleri artırdığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ