Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Enflasyonun uzun vadede inmesini bekliyoruz - İş-Yaşam Haberleri

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İstanbul'da gerçekleştirilen Azimut Geleneksel 3. Uluslararası Finans Konferansı'na katıldı.

        İşte Mehmet Şimşek'in konuşmasından notlar...

        Ayrışma var. Küresel olarak, ekonomik olarak. Gelişen piyasalara değinmek istiyorum. Güçlü kazançlar oldu. Zor bir dönem ve zor bir ortam vardı. Gelişen piyasalarda yavaşlamalar var. Endişeler var Çin'le ilgili. Ancak herkes daha fazla yavaşlama bekliyor. Peki, FED faiz arttıracak mı? Etkileneceğiz evet, güçlü dolar gelişen piyasalarda bir kokteyle benziyor. Bizim bölgemizde jeopolitik durum da mevcut. IMF'den bir şekil normal bir tahmindi. Yapısal yavaşlama görüyoruz.

        Elbette gelişen ve gelişmiş piyasalar arasında farklardan bahsediyorduk. Çok iyi bir durum söz konusu değil. Ancak çok da kötümser olmayacağım. G20 olacak önümüzdeki günlerde. Herkes reformlardan bahsediyor, bir ülkeyi uygulamaya nasıl yönlendirebiliriz? G20 sonrası resmi olmayan bir toplaşma söz konusu olacaktır.

        Geçen hafta 2. parlamenter seçimimiz vardı. AK Parti büyük bir başarı kazandı. Güçlü bir mali pozisyonumuz var. Büyük bir krteri gerçekleştiriyoruz. Dengeli bir bütçemiz var. Gelişen ülkeler zorlu koşullardan geçiyor. Koalisyon hükümetleriyle 10 yıl kaybettik. Üretim ve rekabetçiliğin arttırılması gerekiyor. Cari açık daralıyor. Finansman da gelişiyor. Enflasyon hala yüksek, uzun vadede inmesini bekliyoruz.

        'DEDİKODULARA İNANMAYIN'

        *Gelinen noktada 2016'da büyüme yüzde 4 veya üzerine çıkabilir 

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ