Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye'yi 6 bin metrekareye sığdırdılar - İş-Yaşam Haberleri

        Meltem ERSOY / GAZETE HABERTÜRK

        15-16 Kasım’da Antalya’da düzenlenecek G20 toplantısı için Antalya’da hazırlıklar son hız devam ediyor. Dünya liderlerini ağırlamaya hazırlanan Antalya Belek’te ev sahibi oteller hazırlıklarda son noktaya geldi. Belek’te yapılan planlamalara göre, Regnum Carya Hotel Kongre Merkezi’nde düzenlenecek toplantılara ek olarak Kaya Palazzo ve Kaya Belek Otelleri de liderlerin kamuoyu önüne çıkacağı yer olacak.

        Tüm basın toplantılarının otellerinde yapılacağını söyleyen Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya, 2 bin 500 basın mensubunun otellerinde görev yapacağını kaydetti. Kaya ayrıca, Cumhurbaşkanlığı tarafından otellerinin bahçesine kültür ve tanıtım çadırı kurulduğunu ifade ederek, 6 bin metrekarelik bu alanda Türk tarihi ve kültürünü tanıtıcı stantlar kurulduğunu dile getirdi.

        Kaya, “Liderler ve eşleri Antalya’yı ya da Türkiye’yi gezme fırsatı bulamayabilirler, bu nedenle alandan çıkmadan Türkiye’yi tanıyabilecekleri bir çadır kuruldu” derken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ev sahipliğinde dünya liderlerinin eşlerinin de burada ağırlanacağını kaydetti. Kaya, “Öngörülen programa göre ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama da gelecek. Çadırda birçok stant var, çeşitli halk oyunları, gösteriler, yerel tatlar, turistik destinasyonlar tanıtılacak. Obama ve diğer eşlere Türk kahvesi, lokum gibi yerel tatlar ikram edilecek” diye konuştu.

        BARACK OBAMA GOLF ATIŞI YAPACAK

        G20 Zirvesi sırasında ABD Başkanı Barack Obama’nın dünya basınının önünde golf atışı yapacağını söyleyen Burak Kaya, bu atış için otellerinde yer hazırlandığını ifade etti. Kaya, Obama’nın golf oyununu tamamlamayacağını, sadece tek bir atış yapacağını sözlerine ekledi. Golf turizminde Antalya’nın çok önemli bir destinasyon olduğunu anımsatan Kaya, gerçekleşecek bu kareyle birlikte, zengin turiste hitap eden golf turizminde, Belek’in bir adım öne geçeceğini kaydetti.

        "SIKINTILI BİR YILDAN SONRA İLAÇ GİBİ"

        Burak Kaya, turizm sezonunun özellikle Rus krizinden ötürü sıkıntılı geçtiğini anlatarak, böyle bir dönemin ardından G20 zirvesinin Antalya’da yapılacak olmasının önemini vurguladı. “Sıkıntılı bir dönemden sonra böyle uluslararası bir etkinlik Antalya’ya da Türkiye turizmine de ilaç gibi gelecek” diye devam eden Kaya, yurtdışında Antalya destinasyonunun tanıtımı için bu etkinliğin bulunmaz bir fırsat olduğunu kaydetti. Kaya ayrıca, Barack Obama’nın kendi otellerinden golf atışı yapacak olmasının da tanıtıma büyük fayda sağlayacağını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ