Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 7 bin 500 Türk’ün Paris bileti askıda' - İş-Yaşam Haberleri

        Meltem ERSOY/ GAZETE HABERTÜRK

        Fransa’nın başkenti Paris’te önceki gece meydana gelen terör saldırıları turizmi de kalbinden vurdu. Bu yılı 16 milyonun üzerinde yabancı turistle kapatması öngörülen Paris’te yaşanan saldırılar, Türk turistleri de paniğe sevk etti. Saldırılar sırasında Paris’te yaklaşık 1500 Türk turistin olduğu belirtilirken, bunların bir kısmının erken dönüşe yöneldiği bilgileri geliyor. Buna ek olarak bu hafta yapılacak turların da ya iptal edildiği ya da akıbetinin belirsiz olduğu kaydediliyor.

        "ERKEN DÖNÜŞLER AZ"

        Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, halen Paris’te bulunan gruplarının olduğunu, onlar arasında erken dönmek isteyenlerin azınlık da olsa bulunduğunu belirterek, “Bugün (dün) çıkılacak turları iptal ettik. Bazı gruplar zaten kendileri de gitmek istemiyor. Yaklaşık 1 haftalık turlar askıda diyebiliriz” diye konuştu. Çilsal, Paris’e önümüzdeki 1 hafta içinde tüm seyahat acentelerine ait turlarla gitmesi planlanan yaklaşık 7 bin 500 kişinin olduğunu, halihazırda iptallerin de yaklaşık yüzde 25’e denk geldiğini kaydetti. Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran da, 2 turist gruplarının Paris’te olduğunu, bunlar arasında az da olsa erken dönmek isteyenlerin bulunduğunu söyledi. Onaran, “Pazartesi gününden itibaren yola çıkacak turlarımız da vardı, şimdi temas halindeyiz, iptal isteyenler kimler, tespit ediyoruz. Tabii ki Paris bir destinasyon olarak kısa vadede bu saldırıdan etkilenecektir. Gitmek istemeyenlere seçenek olarak başka destinasyonları sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

        "PARİS'TE TURİZMİ ANKARA'DAN DAHA FAZLA ETKİLER"

        Kısa süre önce Ankara’da benzer bir saldırının yaşandığını hatırlatan Çilsal, turizm açısından bakıldığında Fransa’nın turizm geliri açısından dünya ikincisi olduğunu vurgulayarak, “Ankara saldırısı nasıl bize gelişleri olumsuz etkilediyse Paris’in bundan çok daha fazla etkilenmesi olası” dedi.

        "BİZ ONLAR GİBİ UYARI VERMEYECEĞİZ"

        TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Paris’te metro, tren, uçak gibi ulaşım araçlarının çalıştığını, işleyişte hayatı kısıtlayacak bir olağandışılık olmadığını söylerken, “Bu barbarlığı kınıyoruz. Turizmci gözüyle bakarsak, Fransa’ya destek verme zamanı diye düşünüyoruz. Bizde mesela Ankara saldırısı yaşandığında bize bazı ülkelerin yaptığı gibi hemen ‘Bu ülkeye gitmeyin’ diye uyarı koymayacağız” dedi. Ulusoy ayrıca, Paris’te olan Türk turistler için başkonsolosluğun kriz masası kurduğunu, TÜRSAB olarak onlarla da iletişim halinde olduklarını dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ