Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 864 milyon liraya Kadıncık’ı alıyor - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        EÜAŞ’a ait, Tarsus’ta bulunan Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallarının ihalesinde en yüksek teklif, 864.1 milyon lira ile IC İçtaş’tan geldi. 10 şirketin teklif verdiği ihalede ipi göğüsleyen IC İçtaş, şimdiye dek 11 HES projesine imza attı

        Kadıncık 1-2 santralları ile bu santrallar tarafından kullanılan taşınmazların işletme hakkı ihalesi dün Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda (ÖİB) yapıldı. İhaleye; Gama, Turcas Petrol, Bereket Enerji, Yapısan Elektrik, Özdoğan Global Enerji, Reşadiye Hamzalı Elektrik, Limak, Mutlucan Tuz Madencilik-Şenol Mutlu Ortak Girişim Grubu, IC İçtaş ve Torunlar teklif verdi.

        20 TUR AÇIK ARTIRMA

        İhalede, biri elemesiz olmak üzere kapalı zarfla 5 tur yapıldı. Kapalı zarfla elemesiz olarak yapılan ilk turda en yüksek teklif, 777 milyon TL oldu. 4 firmanın elenmesinin ardından açık artırmaya geçildi. Yapısan Elektrik, Özdoğan Global Enerji, Limak, Mutlucan Tuz Madencilik-Şenol Mutlu Ortak Girişim Grubu, IC İçtaş ile Torunlar arasında açık artırma yapıldı. Açık artırmaya 858 milyon 500 bin TL’lik başlangıç ile geçildi. İlk turlarda Özdoğan, Torunlar ile Limak çekildi. 20 tur boyunca devam eden açık artırma sonunda en yüksek teklif, 864 milyon 100 bin TL ile IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim şirketinden geldi. IC İçtaş şimdiye dek 11 hidroelektrik santralı projesi gerçekleştirdi.

        TOPLAM KURULU GÜÇ 126 MEGAVAT

        Mersin Tarsus’taki Kadıncık Suyu üzerinde bulunan iki santral toplam 126 megavat kurulu güce sahip. Kadıncık 1 HES her biri 35 megavatlık 2 üniteden oluşuyor. Santralın kurulu gücü toplamda 70 megavat. Santral üretimi, ülke tüketiminin yüzde 0.09’u kadar. Kadıncık 2 HES ise 56 megavat kurulu gücünde tek üniteye sahip.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ