Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Turkcell Global Bilgi'yi satıyor mu? - İş-Yaşam Haberleri

        Konu hakkında bilgi sahibi iki kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, Turkcell bağlı ortaklığı olan çağrı merkezi şirketi Global Bilgi Pazarlama Danışma ve Çağrı Merkezi'nde stratejik opsiyonları değerlendirmek üzere yatırım danışmanlık şirketi Pragma'yı yetkilendirdi.

        Bir kaynak, "Çağrı merkezlerini şirketlerin bünyesinde tutmak için çok fazla neden yok.

        Turkcell de bu kapsamda Global Bilgi'nin satışı için yetkilendirme yaptı" dedi. Global Bilgi'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 1999 yılında kurulan şirket, Türkiye'de 20, Ukrayna'da 4 ve Rusya'da 1 olmak üzere toplam 25 lokasyonda, 13,000 fazla çalışanı ve 7,500 masa kapasitesiyle hizmet veriyor. Turkcell konuya ilişkin yaptığı açıklamada, pazar dinamiklerinin analizi, stratejik büyüme alanlarının belirlenmesi ve verimliliğin artırılması konularında danışman şirketlerle yapılan çalışmaların Turkcell Grubu şirketleri için sürekliliği olan çalışmalar olduğunu belirterek, "Turkcell Global Bilgi de konularına göre uzman firmalardan zaman zaman bu çerçevede danışmanlık almaktadır" dedi.

        Pragma konu hakkında yorum yapmadı. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında, Orta Asya, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da stratejik fırsatları değerlendireceğini ve diğer ülkelerde büyüyerek, Türkiye'nin Turkcell'in toplam gelirlerindeki payını azaltmak istediklerini vurgulamıştı.

        Son olarak özel sermaye fonu Mid Europa Partners, Türkiye'de çağrı merkezi alanında faaliyet gösteren CMC'nin tamamını Danimarka merkezli entegre yönetim hizmet şirketi ISS'ten satın almıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ