Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam E.T.T.E.: Kartlı tüketim reel olarak geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 artış gösterdi - İş-Yaşam Haberleri

        Kartlı alışverişe dayalı tüketim endeksi "e.t.t.e" Ekim'de fiyat artışlarından arındırıldığında reel olarak geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 artış gösterdi.

        e.t.t.e bültenine göre tüketim endeksi nominal olarak yıllık bazda yüzde 12,7 oranında artış gösterdi.

        Bir önceki aya göre karşılaştırıldığında ise reel olarak yüzde 2,4, nominal olarak yüzde 0,7 düşüş yaşandı.

        GENEL YAVAŞLAMA EĞİLİMİ SÜRMEKTE

        Bültende şu bilgiler verildi: "Ekim ayında tüketim, nominal olarak bir önceki aya göre yüzde 0.7 düşerken, geçen yılın Ekim ayına göre ise yüzde 12.7 oranında artış göstermiştir. Fiyat artışlarından arındırıldığında, Ekim ayında reel tüketim bir önceki aya göre yüzde 2.4 azalırken, geçen yılın Ekim ayına göre yüzde 4.7 artış göstermiştir. Taşıt dahil edildiğinde, nominal tüketim Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 12.2 artmıştır. Aynı dönemde yıllık reel tüketim yüzde 4.0 oranında artış göstermiştir. İşyeri grupları itibariyle bakıldığında, Ekim ayında endeks kapsamında takip edilen 15 harcama grubundan 10’unda ortalamanın üzerinde, 5’inde ise ortalamanın altında tüketim artışı yaşanmıştır. Özet olarak, kartlı tüketim Ekim ayında baz etkisi nedeniyle kısmi bir toparlanma gösterse de, genel yavaşlama eğilimi sürmektedir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ