Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Rusya Türkiye'den beyaz et alımını durdurdu - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye'nin düşürdüğü Rus uçağından sonra iki ülke arasındaki gerilim sürüyor. Rusya, Türkiye'den beyaz et alımını 1 Aralık itibari ile durdurduğunu açıkladı.

        Türkiye'nin Rusya'ya yaptığı önemli ihraç kalemlerinden birini de beyaz et oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl Rusya'ya 16 milyon dolarlık tavuk eti ihraç edildi. Bu rakamın, 2015 sonu itibari ile 23,5 milyon doları bulması bekleniyordu.

        Rusya'nın en büyük tur operatörlerinden Natalie Tours, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krizden ötürü Türkiye tur satışlarını geçici olarak durdurdu.

        Bakan Sergei Lavrov, Rus vatandaşlarının Türkiye'yi ziyaret etmemesini tavsiye etti. Lavrov; "Türkiye'de terörizm tehlikesi Mısır'dan düşük değil" açıklamasında bulundu.

        UND: KAMYONLAR RUSYA SINIR KAPISINDA BEKLETİLİYOR

        Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin internet sitesinde yeralan duyuruda şu bilgiler verildi: "Türk ihracat ürünü taşıyan Türk ve yabancı araçların Rusya sınırkapılarında içeri alınmayarak bekletildiği ifade edilmektedir. Söz konusu gelişmelerin nasıl devam edeceği öngörülememekte olup,Derneğimizin elindeki tespitler ve veriler Moskova Büyükelçiliğimiz veUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız ile paylaşılmıştır. Rusya'ya yapılan taşımalarda söz konusu durumun gözönüne alınmasıönemle rica olunur."

        "TÜRK TEKSTİLİ ALMAYIN"

        Rusya Tekstil İşçileri Federasyonu, Su-24 savaş uçağının Türkiyetarafından düşürülmesi sonrasında Türkiye'den tekstil ürünleriithalatına yaptırım uygulanmasının düşünülmesi gereken bir konuolduğunu bildirdi. Federasyon Başkanı Shamhal Ildar, hükümete bir metup göndererekRus vatandaşlarına Türkiye'de üretilmiş tekstil ürünlerinin satınalınmaması çağrısı yapmasını istedi. Ildar ayrıca, Türkiye'nin Su-24 uçağını düşürmesi olayına ilişkinsoruşturma sürecinde Türkiye'den tekstil ürünleri ithalatına yaptırım olasılığının değerlendirmesini de talep etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ