Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Erol Aksoy'a 'nitelikli zimmet'ten 8 yıl - İş-Yaşam Haberleri

        Serdar KULAKSIZ / GAZETE HABERTÜRK

        Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen İktisat Bankası’nın eski hâkim ortağı ve yönetim kurulu başkanı olan işadamı Erol Aksoy, ‘nitelikli zimmet’ suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bankanın eski yönetim kurulu başkanı Cüneyt Sel ile eski yönetim kurulu üyeleri Cenap Önal, Fikret Güler ve Roy Arto Gevrekyan’ın ise ‘nitelikli zimmet’ suçundan 7’şer yıl 2’şer ay 20’şer gün hapis ve 3 bin 520’şer TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

        Davanın görülüğü İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi kararında Erol Aksoy’un bankanın hâkim ortağı ve yönetim kurulu başkanı olduğunu, İktisat Bank TAŞ’nin 5 milyon 946 bin 938 TL’sini mal edinmek ve/veya edindirmek suretiyle “nitelikli zimmet” suçunu işlediğini belirtti. Meydana gelen zararın ağırlığı, suç işleme kastının yoğunluğu ve Aksoy’un konumunu dikkate alan mahkeme, 15 yıl hapis cezası verdi. Bu ceza, zararın hükümden önce ödenmesi ve mahkemedeki tutum ile davranışlarını dikkate alarak 8 yıl 4 ay hapis ve 5 bin 500 TL adli para cezasına çevirildi.

        ZAMANAŞIMI BAZI DAVALARI BİTİRDİ

        Mahkeme heyeti; Erol Aksoy, Ahmet Tanju Oğuz, Cenap Önal, İnci Aksoy, Ertuğrul Ihlamur ve Cüneyt Sel hakkında açılan ve dava dosyası ile birleştirilen zimmet suçuna ilişkin diğer davaların ise zamanaşımı dolduğu gerekçesi ile ortadan kaldırılmasına hükmetti.

        KADAR YURTDIŞINA ÇIKIŞLARI YASAKLANDI

        Sanıklardan Ertuğrul Ihlamur, Ahmet Tanju Oğuz’un yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasına, Cenap Önal, Fikret Güler, Cüneyt Sel ve Erol Aksoy hakkında konulmuş yurtdışına çıkış yasağının cezanın infazı başlayıncaya kadar devam etmesine karar veren mahkeme, Roy Arto Gevrekyan hakkında da yurtdışına çıkış yasağı getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ