Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yatırımcıya Survivor! - İş-Yaşam Haberleri

        Sefer YÜKSEL / GAZETE HABERTÜRK

        TV8’in sahibi Acun Ilıcalı ile Gözaltı Pazarı’nda işlem gören, eski Galatasaray Başkanı Faruk Süren’in şirketi Transtürk Holding arasında hisse devri anlaşması feshedildi. Konuyla ilgili olarak Transtürk Holding’den KAP’a yapılan açıklamada, 20 Kasım 2015 tarihinde taraflar arasında yapılan anlaşmanın, Pay Devri Sözleşmesi’ndeki şartların sağlanamayacağının anlaşılması nedeniyle, 19 Şubat 2016 tarihinde karşılıklı olarak feshedildiği bildirildi. Açıklama cuma akşamı geç saatlerde KAP’a yapılırken, bu açıklama sonrası, olan yine küçük yatırımcıya olacağa benziyor.

        ACUN’UN PLANI TUTMADI

        Çünkü Gözaltı Pazarı’ndaki şirkete 20 Kasım’da Acun Ilıcalı’nın talip olduğunun açıklanmasından bu yana şirketin borsadaki hisseleri yüzde 589 artarak 0.18 TL’den 1.24 TL’ye yükselmişti. Karar sonrası hisselerin seyri merak ediliyor.

        Acun Ilıcalı’nın, yüzde 20.6’sı Star Holding’e ait olan, geri kalan 79.4’ü ise halka açık Transtürk’ün, borsada işlem görmeyen A grubu, toplam 3 bin 547 adet hamiline yazılı payların tamamını, sözleşmedeki şartların gerçekleşmesi koşulu ile satın alacağı duyurulmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ