Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Merkez Bankası faiz kararını açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        Merkez Bankası PPK toplantısı sonrası,faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan düşürerek yüzde 8,50'ye düşürdü. Politika faizi yüzde 7,50'de ve faiz koridorunun alt bandını yüzde 7,25'te sabit bırakıldı.

        DOLAR 2,94'ÜN ALTINA İNDİ

        Karardan dakikalar öncesinde 2,94 liranın üzerinde seyreden dolar, faiz indirimi sonrası ilk tepki olarak 2,9350 seviyelerine çekildi.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        PİYASALAR 25 BAZ PUAN İNDİRİM BEKLİYORDU

        AA Finans anketine katılan ekonomistler PPK'nın faiz koridorunun üst bandını yüzde 8,75'ten yüzde 8,50'ye indirmesini bekliyordu. Bu ekonomistlerden 16'sı bu indirimin 25 baz puan, 1'i ise 50 baz puan düzeyinde gerçekleşmesini öngörüyordu.

        Öte yandan, ekonomistlerin tamamı bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı (politika faizi) ve borçlanma faiz oranında (faiz koridorunun alt bandı) değişiklik olmayacağını öngörüyor.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ

        TEMMUZ AYINDA DA İNDİRİM YAPMIŞTI

        TCMB, geçen ayki PPK toplantısında faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan düşürerek yüzde 8,75'e çekerken, politika faizini yüzde 7,50 ve faiz koridorunun alt bandını yüzde 7,25'te sabit bırakmıştı.

        TEMMUZ METNİNDEKİ LİKİDİTE MESAJI ÇIKTI

        Bir önceki toplantıdan sonra yapılan açıklamada yer alan, "Piyasalardaki gelişmeler yakından takip edilerek gerekmesi halinde finansal istikrarı destekleyici likidite tedbirleri alınmaya devam edilecektir" ifadesi ise bu metinde yer almadı.

        Merkez Bankası 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası bankaların etkin likidite yönetiminin desteklenmesi amacıyla önemli adımlar atmıştı.

        TURİZM METİNDE YER ALDI

        Açıklamada turizmde yaşanan sıkıntılara da vurgu yapıldı.

        Metinde, "Turizm sektöründeki gelişmelerin cari denge üzerinde kısa süreli olumsuz bir etki yapması beklenmekle beraber, dış ticaret hadlerindeki gelişmelerin gecikmeli etkileri ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari dengedeki iyileşmeyi desteklemektedir" ifadesine yer verildi.

        Ayrıca, "İç talep bir miktar yavaşlamakla birlikte büyümeye pozitif katkı verirken, Avrupa Birliği ülkelerinin talebindeki artışın ihracat üzerindeki olumlu etkisi sürmektedir" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ