Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Londra için kritik süreç! - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Brexit referadurumu sonrası Avrupa Birliğinden ayrılma kararı alan İngilizler için en büyük kayıpların arasında Avrupa Birliği'nde sahip oldukları özel haklarhakları olacak. Bunlardan en önemlisi ise finans sektörünü ilgilendiriyor.

        İngiltere’nin AB’yi terk etmesi halinde Londra’da faaliyet gösteren bankalar ‘EU Pass’ adı verilen bankacılık lisansını kaybedecek. Bu lisans Londra merkezli bankalara AB genelinde sınırlamalara maruz kalmadan işlem yapabilmelerini sağlıyor.

        Londrasadece finansal hizmetler üzerinden yılda 300 milyar dolar gelir elde ediyor. Bu rakamın 30 milyar doları ise doğrudan Avrupa ile gerçekleştirilen işlemlerden geliyor.

        "BAZI ŞİRKETLER TAŞINABİLİR AMA BU KİTLESEL BİR HAREKETE DÖNÜŞMEZ"

        Avrupa Merkez Bankası yöneticilerinden Jens Weildmann bugün İngiliz Guardian'a verdiği demecinde, İngiltere merkezli finansal kuruluşların Avrupa Birliği ülkelerinde işlem yetkilerini kaybedeceğini hatırlattı ve bunun olmaması için İngilizlerin en azından Avrupa Ekonomik Bölgesi'ne üye olması gerektiğinin altını çizdi.

        Londra'nın merkezindeki finans merkezi olarak bilinen Cİty Of London'da finans sektörünün sahip olduğu gücün en önemli dayanak noktalarından biri olarak gösterilen pasaport haklarının ortadan kalkmasına yönelik ciddi endişeler bulunuyor. Weidman verdiği demecinde pasaport haklarının kaybolmasından endişe eden bazı finansal şirketlerin merkezini İngiltere dışına taşımayı düşünebileceklerini ifade ederken, bu hareketin çok büyümesini beklemediğini sözlerine ekledi. Bu konuda Londra'dan gelecek olan finans şirketleri için Almanya'nın finansa merkezi olan Frankfurt'un kapılarını açabileceği konuşuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ