Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İngiltere Başbakanı Theresa May'den devlerle buluştu - İş-Yaşam Haberleri

        İngilizlerin 23 Haziran'daki oylamada aldıkları Brexit kararı pek çok yatırımcı ve şirket yöneticisini şaşırtmıştı. May iş dünyasının temsilcileriyle dün New York'ta yaptığı toplantıda, "Her iş günü İngiltere'de bir milyon kişi Amerikan şirketlerindeki işlerine gidiyor ve her gün ABD'de bir milyon kişi İngiliz şirketlerindeki işlerine gidiyor. Görüyorsunuz ki mütekabiliyet var" dedi. May Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantılarına katılmak için New York'ta bulunuyor.

        May, iş dünyası yöneticilerinin AB ile yapılacak Brexit müzakerelerinde hangi konuların vurgulanmasını önemsediklerini öğrenmek istediğini ve müzakerelerin sonundan AB ile mal ve hizmetler ticaretinde iyi bir anlaşma yapılacağını söyledi.

        May, "Birleşik Krallık bulunduğu yeri koruyor. İş fırsatları aramaya devam ediyoruz. İngiltere'de rahatlıkla yatırım yapabilirsiniz" dedi. May, yatırımcılara hitap etmeden önce, AECOM , Morgan Stanley , BlackRock , Merck&Co. Sony Pictures ve United Technolgies Corp gibi şirketlerin yöneticileri ile kapalı bir toplantı yaptı.

        May ve diğer kabine üyeleri, ABD, Japonya, Çin ve Hindistan'dan yatırımcıları, İngiltere ve Londra'nın hâlâ New York'la rekabet edebilen bir finans merkezi olduğu konusunda ikna etmeleri gerektiğini kabul ediyorlar. (REUTERS)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ