Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bakan Elvan: Kararlıyız, elimizi taşın altına koyacağız - İş-Yaşam Haberleri

        Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ve 23 ili kapsayan program için çalışmalar hızlandı.

        Bu kapsamda, Elvan koordinasyonunda Doğu ve Güneydoğu İlleri Cazibe Merkezleri Koordinasyon Toplantısı'nın ilki gerçekleştirildi. Toplantı Erzurum merkezli Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane illerini kapsayan Cazibe Merkezi için yapıldı. Bölgeden milletvekili seçilen Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ da toplantıya katıldı.

        Bakan Elvan, toplantıda bölgelerin süratle kalkınması ve gelişmişlik faklılıklarının ortadan kaldırılmasını amaçladıklarını anlatarak, bu konuda istenilen seviyeye gelmek için gereken adımların atıldığını vurguladı. Elvan, "Biz şuna inanıyoruz, bu program ile bu bölgeleri ayağa kaldıracağız. Bu konuda en ufak bir tereddüdümüz söz konusu değil, kararlıyız. Birlikte elimizi taşın altına koyacağız." dedi.

        Toplantıda, cazibe merkezlerinin rekabet güçlerinin sektörler itibarıyla ortaya konulduğu çalışma, katılımcılar ile paylaşıldı.

        Diğer toplantıların ardından belirlenen bölgelerde hangi alana yoğunlaşılması gerektiğine karar verileceğini belirten Elvan, "Her bir bölgenin, belirli bir alanda uzmanlaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu bölgelerin rekabet gücünü yükseltecek, yatırımı, istihdamı artıracak, özellikle sanayi ve hizmetler sektöründe mevcutları güçlendirecek bir ortamı oluşturacağız ve bunun da takibini yapacağız. Bunu da valilerimiz, belediye başkanlarımız hep birlikte yapacağız. Bölgelerimizin ve ülkemizin gelişmesine ciddi katkı sağlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

        Elvan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin büyük potansiyel taşıdığına dikkati çekerek, "Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Böyle bir süreçte bu adımı atmamız önemli. Uygulamaya koyduğumuz bu cazibe merkezleri programı ile bölgenin kalkınmasını sağlayacağız. Bu konuda en ufak bir kaygınız olmasın ancak bu sahiplenmeyi hep birlikte yapacağız." ifadelerini kullandı.

        "KOORDİNELİ ÇALIŞMALIYIZ"

        Maliye Bakanı Naci Ağbal da yapılacak çalışmalarla söz konusu bölgelerde ekonomik ve sosyal hayatta ciddi dönüşümler meydana getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

        Koordineli çalışmanın önemine işaret eden Ağbal, "Buralara kaynak tahsisatı yapacağız. Hangi iller somut, hayata geçirilebilir, ekonomik ve sosyal hayatta çarpıcı etki meydana getirebilecek doğru projeler gerçekleştirirse bu süreç içerisinde programdan önemli ölçüde istifade edebilir. Erzurum'da daha geniş bir toplantı yapacağız." dedi.

        Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise AK Parti hükümetlerinin bölgesel gelişmişlik farklılıklarını kaldırmak için yoğun çaba sarf ettiğini altını çizerek, "Cumhuriyet tarihine kıyasla çok ciddi yatırımlar yaptık. Kamu yatırımları açısından başarılı olduk. Önemli ulaşım projelerine imza attık. Program büyük bir fırsat. İllerin kalkınmasında kısa sürede çok büyük mesafeler alacağız." ifadelerini kullandı.

        Toplantıya, söz konusu illerin valileri ve belediye başkanları da katıldı.

        Program çerçevesinde ikinci koordinasyon toplantısı ise Malatya-Elazığ merkezli Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'ı kapsayan Cazibe Merkezi için yapılacak. Bu toplantıya ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin yanı sıra illerin valileri ve belediye başkanları katılacak.

        Ayrıca, toplantıların diğer 3 Cazibe Merkezi için ise cuma ve cumartesi günleri gerçekleştirileceği öğrenildi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ