Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Enerji ve madencilikte 106 projeye teşvik belgesi - İş-Yaşam Haberleri

        Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, ağustosta tarım, imalat, hizmet, enerji ve madencilik sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin 341 yatırımı, teşvik belgesi almaya hak kazandı.

        Bu dönemde enerji ve madencilik sektörlerinde 106 proje için yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin sabit yatırım tutarı, 579 milyon lira olarak hesaplandı.

        Yatırımlar içinde sabit yatırım tutarı en yüksek proje, 42 milyon 322 bin 500 lira ile Aksa Afyon Doğalgaz Dağıtım AŞ'ye ait doğalgaz dağıtım projesi olurken, onu 31 milyon 200 bin lira ile Saysun Enerji Üretim AŞ'ye ait güneş enerjisi santrali ve 21 milyon 31 bin lira ile Erkam İnşaat Enerji AŞ'ye ait elektrik üretim santrali izledi.

        Enerji ve madencilik yatırımları için düzenlenen toplam 106 teşvik belgesinin, 100'ü tamamen yeni yapılan yatırımlardan oluştu. Enerji ve madencilik yatırımları için teşvik belgesi düzenlenen 106 şirketin, 101'i yerli, 5'i ise yabancı sermayeli şirketlerden oluştu. Yerli sermayeli enerji ve madencilik şirketlerinin aldığı teşvik belgelerinin sabit yatırım tutarı 541 milyon lira, yabancı sermayeli şirketlerinki ise 38 milyon lira olarak hesaplandı.

        Bu yatırımların gerçekleştirilmesiyle söz konusu sektörlerde 330 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ