Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bursa'ya 1,1 milyar liralık yatırım - İş-Yaşam Haberleri

        Bursa Büyükşehir Belediyesi ve bazı bakanlıklar tarafından hayata geçirilen, toplam 1 milyar 103 milyon 442 bin liralık yatırım, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi ile merkezi hükümet tarafından yapılan yatırımları hizmete açmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin oğlu Ömer Altepe ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay'ın kızı Merve Burkay'ın düğün törenine katılmak için yarın kente gelecek.

        Bursa programı kapsamında, ilk olarak İnegöl ilçesine gidecek olan Recep Tayyip Erdoğan, burada Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün açılış törenine katılacak.

        Daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki mitingde Bursalılarla buluşacak Erdoğan, Büyükşehir Belediyesinin 17 ilçede gerçekleştirdiği ulaşımdan spora, tarihi mirastan kırsal kalkınmaya kadar çeşitli alanlarda yaptığı toplam 759 milyon 30 bin liralık yatırım ile merkezi hükümet tarafından yaptırılan 344 milyon 412 bin liralık yatırımları da törenle hizmete açacak.

        CUMHURBAŞKANI HİZMETE AÇACAK

        Toplu açılış töreni kapsamında, Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde üretilen ve Türkiye'nin dünyada tramvay üreten 6 ülke arasına girmesini sağlayan yerli vagon ve tramvaylar da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete alınmış olacak.

        Belediye tarafından 402 milyon liraya satın alınan 60 yerli vagon ve 12 tramvayın hizmete alınacağı törende ayrıca, merkeze yeni bağlanan 10 ilçedeki altyapı yatırımları da devreye sokulacak. Bu çalışmalar kapsamında da İnegöl, İznik, Yenişehir, Orhangazi, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ve Keles'te toplam 910 kilometre içme suyu, 172 kilometre kanalizasyon ve 37 kilometre de yağmur suyu hattı imalatı yapıldı.

        Kırsal kalkınma yatırımları kapsamında yapımı tamamlanan İznik, Kestel ve Orhaneli'de 4 sulama göleti ile İnegöl, İznik, Mudanya, Osmangazi, Orhaneli, Yenişehir, Gemlik ve Kestel'de 13 tarımsal sulama tesisi de hizmete alınacak. Bunların yanı sıra ilçelere yeni hizmet binaları, 9 spor tesisi, tarihi eser restorasyonları ve ulaşım projelerinin de bulunduğu 62 yatırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete sokulacak.

        Erdoğan, törende toplam 1 milyar 103 milyon 442 bin liralık yatırımı hizmete açmış olacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ