Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bakan Elvan'dan dolar yorumu - İş-Yaşam Haberleri

        Elvan, "Kurun bir süre sonra düşeceğini düşünüyorum. Enflasyonun hedefi aşmasının yarısı gidadan kaynaklanıyor.Enflasyon sepetinde gıdanın ağırlığı ile ilgili olarak ise "Şu orandan şu orana çekeceğiz gibi bir yaklaşımımız söz konusu değil" şeklinde konuştu.

        Bakan Elvan, "Yatırım ortamının iyileştirilmesi noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz, bunları hızlandıracağız" dedi.

        Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "2017 yılı Türkiye için inşallah iyi bir yıl olacak, ben buna inanıyorum. Özellikle bekle-gör politikası izleyen, 2016'da yatırım yapmayan yatırımcılarımızın, 2017'de özel kesime ciddi bir yatırım yapacağını düşünüyoruz. Özel kesim yatırımları büyümemizde motor işlevini yürütüyor, son derece önemli. Biz de onların önünü açmaya çalışıyoruz" dedi.

        CAZİBE MERKEZLERİ İÇİN ÇALIŞMALAR TAMAM

        Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe merkezleri ile ilgili olarak ise "Tüm çalışmalarımızı bitirdik. Kalkınma Bankamız gerekli hazırlıkları yaptı. Bakanlar Kurulu kararı çıkarmamız gerekiyor, o da hazır. Önümüzdeki günlerden itibaren, en geç 15 gün içerisinde teklifleri almaya başlayacağız. Önemli bir noktaya geldik" açıklamasını yaptı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ