Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Firmaların döviz açığı arttı - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2016 Ağustos dönemine ilişkin finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlık ve yükümlülükleri verilerini açıkladı.

        Buna göre, ağustos döneminde varlıklar 1 milyar 802 milyon dolar, yükümlülükler ise 3 milyar 273 milyon dolar arttı. Net döviz pozisyonu ise eksi 210 milyar 520 milyon dolar olarak gerçekleşti ve temmuz dönemine kıyasla 1 milyar 471 milyon dolar daha fazla açık verdi.

        Bu dönemde varlıklar dağılımı incelendiğinde bir önceki aya göre yurt içi bankalardaki mevduat ve yurt dışına doğrudan sermaye yatırımları sırasıyla 1 milyar 626 milyon dolar ve 193 milyon dolar artarken, ihracat alacakları 18 milyon dolar azaldı.

        Yükümlülükler dağılımında ise bir önceki aya göre yurt içinden sağlanan nakdi krediler 1 milyar 670 milyon dolar, yurt dışından sağlanan nakdi krediler 1 milyar 315 milyon dolar ve ithalat borçları 288 milyon dolar artış gösterdi.

        Kısa vadeli varlıklar, ağustos döneminde 79 milyar 897 milyon dolar, kısa vadeli yükümlülükler 79 milyar 892 milyon dolar ve kısa vadeli net döviz pozisyonu 5 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.

        Kısa vadeli yükümlülüklerin toplam yükümlülükler içindeki payı yüzde 26 düzeyinde oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ