Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ABD'de işsizlik maaşı başvuruları son 3 ayın zirvesinde - İş-Yaşam Haberleri

        ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, 29 Ekim ile sona eren haftada ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, önceki haftaya kıyasla 7 bin kişi artarak 265 bin oldu. Ağustos başından bu yana en yüksek seviyesini kaydeden başvurulara yönelik piyasa beklentisi 256 bin düzeyindeydi.

        Öte yandan, 22 Ekim ile biten önceki haftaya ilişkin başvuru miktarı revize edilmeyerek 258 binde sabit bırakıldı. Haftalık rakamlara kıyasla daha az değişkenlik gösteren son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları ise 4 bin 750 kişi artarak 257 bin 750’ye çıktı. Öte yandan, 22 Ekim ile biten haftaya ilişkin süregelen işsizlik başvuruları 14 bin kişi azalarak 2 milyon 26 bine geriledi.

        Açıklamada, ayrıca işsizlik maaşı başvurularının 87 haftadır 300 bin seviyesinin altında seyrederek 1973'ten bu yana en iyi performansını gösterdiği kaydedildi.

        Analistler, uzun süredir 250-270 bin bandında seyreden işsizlik maaşı başvurularında, haftalık değişimlerden ziyade sağlıklı bir iş gücü piyasasına işaret eden genel trendin önem taşıdığını vurguluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ