Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ABD'de tarım dışı istihdam beklendiği gibi geldi - İş-Yaşam Haberleri

        ABD'de istihdam Ekim ayında da ılımlı hızda artışını sürdürdü, ücret artışları ivmelendi. Bu durum istihdam piyasası ve ekonominin yılın son çeyreğine istikrarlı büyümeyle başladığına işaret etti.

        ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre tarım dışı istihdam Ekim'de 161 bin oldu, işsizlik oranı beklentilere paralel olarak yüzde 5'ten yüzde 4.9'a geriledi.

        Beklenti 173 bin artıştı. Eylül verisi 156 binden 191 bine revize edildi. 2 aylık tarım dışı istihdam revizyonu artı 44 bin olarak gerçekleşti. Ücretler yıllık bazda 2009'dan beri en yüksek seviyeye çıktı.

        ABD'de ortalama saatlik kazançlar aylık yüzde 0.4, yıllık yüzde 2.8 ile beklentilerin üzerinde arttı. Beklenti aylık yüzde 0.3, yıllık yüzde 2.6 artıştı. Beklentiden güçlü gelen verinin Fed'in Aralık'ta faiz artırması için destekleyici olduğu belirtiliyor. İşgücüne katılım oranı yüzde 62,9’dan yüzde 62.8'e düşerken haftalık ortalama çalışma saati de değişmeyerek 34.4 oldu.

        Fed politika yapıcıları Kasım toplantısında ekonomiye yönelik Eylül ayına benzer bir değerlendirme yapmış ve faiz oranlarını Aralık'ta artırabileceği beklentilerini tetiklemişti. Merkez Bankası yetkilileri "2016'nın ilk yarısından beri istihdam piyasası güçlenmeye ve ekonomik aktivite toparlanmaya devam etti." ifadelerini kullanmıştı.

        New York'taki Amherst Pierpont Securities'te şef ekonomist olan Stephen Stanley, ekonominin tam istihdama oldukça yakın olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ