Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko Türk işadamlarına seslendi - İş-Yaşam Haberleri

        Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Türk iş adamlarını ülkesine yatırım çağrısında bulunarak, "Açık ve seviyeli bir şekilde iş yapmak istiyorsanız, Belarus’a gelin. Ancak Belarus’ta gri şemaları olmayan açık prensiplere dayalı bir iş kurmanız gerekiyor. Aynı Türkiye’de olduğu gibi. Eğer anlaşırsak, aynı Belarus iş adamlarına olduğu gibi size her zaman destek vereceğiz ve koruyacağız." dedi.

        Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus'un başkenti Minsk'te düzenlenen Türk-Belarus İş Forumu'na katıldı.

        Lukaşenko, Belarus-Türkiye İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, heyetler arası görüşmelerde, iki ülke arasında hiçbir sorun bulunmadığını belirterek, bundan sonraki adımın ekonomik ilişkileri geliştirmek olacağını ifade etti.

        Ticari, ekonomik ve finansman ilişkilerinin, dostluk ilişkilerinin gerisinde kaldığına işaret eden Lukaşenko, "Bugünkü görüşmeler iki ülke arasında herhangi bir sorun olmadığını göstermiştir. Bundan sonra ekonomik ilişkileri geliştirmeliyiz." diye konuştu.

        Daha kaliteli bir iş birliği için tüm şartların mevcut olduğunu vurgulayan Lukaşenko, "Türkiye perspektifli bir platform oluşturuyor. Türkiye, Belarus ürünlerinin monte edilmesi için iyi bir yerdir. Bu ürünlerin Afrika ülkelerine satılması için önemli bir platformdur. Belarus, Türkiye’de üretilen yedek parçaları kullanarak da üretim yapmaya hazır." ifadesini kullandı.

        Belarus’ta diğer Bağımsız Devletler Topluluğu’na göre pek çok büyük işletmelerin devlete ait olduğunu aktaran Lukaşenko, nokta bazlı özelleştirme seçeneğini tercih ettiklerini ve bu yüzden büyük firmalarla iş birliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

        Düzenlenen iş forumunun iki ülke arasında uzun vadeli ilişkilerin kurulmasının önemine değinen ve Türk iş adamlarına çağrıda bulunan Lukaşenko, şunları söyledi:

        "Açık ve seviyeli bir şekilde iş yapmak istiyorsanız, Belarus’a gelin. Ancak Belarus’ta gri şemaları olmayan açık prensiplere dayalı bir iş kurmanız gerekiyor. Aynı Türkiye’de olduğu gibi. Eğer anlaşırsak, aynı Belarus işadamlarına olduğu gibi size her zaman destek vereceğiz ve koruyacağız. Bizim insanlarımız olacaksınız. Gerekli tüm elverişli şartları sağlayacağız. Bunu istiyorsanız ihtiyacınız varsa, Belarus’ta ya da Belarus üstünden iş yapmak istiyorsanız gelin, hizmetlerinizi önerin."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ