Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Ekonomi Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi için adım atıldı - Ekonomi Haberleri
        1

        Asya ve Avrupa yakasını İstanbul Boğazı'nın altından yaya yolu ile birleştirecek "Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi" için ilk adım atıldı.

        2

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın "ustalık döneminin en önemli eserlerinden biri" olarak tanımladığı, Üsküdar ile Kabataş'ı denizin altından birbirine bağlayacak projenin sondaj ihalesi sonuçlandı.

        3

        Bu kapsamda, Kabataş açıklarına getirilen sondaj gemisi ile başlayan çalışmaları, AA ekibi havadan görüntüledi.

        4

        İki kıtayı denizin altından yayalar için birbirine bağlayacak Üsküdar-Kabataş arasındaki tünel, iki kilometre uzunluğunda olacak.

        5

        Denizin 20 metre altından geçecek iki katlı tünelin üst katını yayalar ve bisikletliler kullanacak. Tünelin alt katı ise lastik tekerlekli elektrikli araç trafiğine tahsis edilecek.

        6

        Çalışmaları 2019 yılında tamamlanması planlanan tünel hizmete açıldığında, Üsküdar'da Marmaray'dan inen yolcular, denizin altından yürüme bandı ile karşı yakaya geçerek Kabataş metrosuna ulaşabilecek.

        7

        Projeyle Asya ve Avrupa yakası bu kez de yürüme tüp geçidiyle bir kez daha birbirine bağlanmış olacak.

        8

        İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne 2015 Yılı Faaliyet Raporunu sunan Kadir Topbaş, "ustalık dönemim" dediği başkanlığının 3. dönemine ilişkin vizyon projelerini de açıklamıştı.

        9

        Topbaş, Üsküdar ve Kabataş'ın kent için önemli düğüm noktaları olduğunu vurgulamış, İstanbul Boğazı'nın altından bu iki bölgenin yaya tüneli ile birleştirileceğini ifade etmişti.