Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak 30 yıl sonra ortaklık! - Emlak Haberleri

        Ünsal EREKE-HT GAZETE

        Ankara merkezli iki firma Mesa Mesken ve Tepe İnşaat, Başkent’e iki projede 970 milyon liralık konut projesi yapmak üzere kolları sıvadı. Uzun yıllardan bu yana ortak projeler geliştiren iki şirket konuttaki ilk ortaklıklarını Ankara’nın yeni gelişen bölgelerinden Yaşamkent’te yaptı. Bölgede 800 milyon liralık Park Mozaik projesinin temelini atan ortaklar, 13 yatay ve dikey binadan oluşacak 885 konut yer alan projede konutları 470 bin lira ile 1 milyon 133 bin liraya satıyorlar.Park Mozaik’te dikey bloklarda metrekare fiyatları 3 bin 850 lira, yatay bloklarda ise 3 bin 190 lira olarak belirlendi.

        3 etap halinde teslimedilmesi planlanan projede, ilk etapta Aralık 2016’da yaşam başlayacak. Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Ankaralı gruplar olarak yıllardır birlikte konut projesi yapmak istediklerini belirterek, “30 yıl sonra bugüne nasip oldu” dedi. Boysanoğlu, Mozaik isminin projede pek çok farklı seçeneği bir araya getirdiğini belirterek, “Bubölgenin en büyük ölçekli projesi, hem dikey ve yatay bina hem de binalarda bahçeliden dubleks konuta kadar pek çok seçenek sunduk” diye konuştu.

        Park Mozaik’in yatırım açısından önemli fırsatlar sunduğunu belirten Tepe İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Gürgenciise “Ortak kültürü-müz fazlaydı, bu devam edecek. İki şirket olarak sadece inşaat değil itibar da hayata geçiriyoruz” dedi. Gürgenci, projede ilk etap satışlarının yarısının lansmandan önce tamamlandığını söyledi. yarıda geliyor maliyetlerinin kur arttığına dikkat Boysanoğlu, ayından sonra artacağını söyledi.

        İKİNCİ YARIDA ZAM GELİYOR

        İnşaat maliyetlerinin kur etkisiyle arttığına dikkat çeken Erhan Boysanoğlu, haziran ayından sonra ev fiyatlarının artacağını söyledi.

        KARAYİPLER’E KALIP TÜNEL SATIYOR

        Türkiye’de ilk kalıp tünel sistemini üreten Mesa, Ankara’da 135 bin metrekarelik tesisini de basına açtı. Bu alanda 40 ülkeye ihracat yaptıklarını ve geçen yıl 65 milyon dolar ciroya ulaştıklarını anlatan Erhan Boysanoğlu, “Son olarak olarak Karayipler’deki bir otel projesi için tünel kalıp sistemi gönderdik” ifadesini kullandı.

        GÖLET’TEKİ PROJEYİ DURDURDU

        Bahçeşehir’de Nurol’la birlikte sahip oldukları 180 bin metrekarelik alanda ‘bambaşka bir proje’ geliştirmek için hazırlandıklarını belirten Erhan Boysanoğlu, Kiptaş’ın gelmesiyle bölgede yoğunluğun arttığını ifade ederek, “16 bin olan konut sayısı 25 bini aştı. Biz de yoğunluk nedeniyle Gölet’teki çalışmalarımızı durdurduk” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ