Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Esas Gayrimenkul'den 85 milyon dolar'lık AVM yatırımı - Emlak Haberleri

        Yurtiçi ve yurtdışında 1.5 milyar dolar değerinde gayrimenkul yatırımları bulunan Esas Gayrimenkul, AVM ve ofis pazarında büyüyecek. Çanakkale’de 85 milyon dolar yatırımla hayata geçirdikleri Esas 17 Burda alışveriş ve yaşam merkezini yarın açmaya hazırlanan şirket 2016 yılına kadar Türkiye’de 6 AVM’ye ulaşmayı hedefliyor. Esas Gayrimenkul CEO’su Kazım Köseoğlu, bu yıl Kocaeli ve Bolu’da 2 yeni AVM hayata geçireceklerini söyledi.

        500MİLYON DOLAR YATIRIM

        AVM ve ofis alanında 2016 sonuna kadar 500 bin metrekare kiralanabilir alana ulaşmayı hedeflediklerini belirten Köseoğlu, “2015 sonuna kadar 220 bin metrekareye ulaşacağız. 2016 bizim için hareketli bir dönem olacak. 2 yılda yaptığımız kadar işi bir yılda tamamlayıp 500 bin metrekareye ulaşacağız” dedi. Köseoğlu, 6 AVM projelerinin yatırım değerinin 500 milyon doları bulacağını ifade etti. Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı da Esas 17 Burda’nın sıfırdan hayata geçirdikleri ilk AVM projesi olduğunu söyledi. Çanakkale’yi 512 bin nüfusu, sanayisi ve 42 bini aşan üniversite öğrencileri ile Türkiye’nin dışa açılan kapısı olarak gördüklerini belirten Kamışlı, yurtdışında satın alma ve birleşme, Türkiye’de ise sıfırdan proje geliştirme yöntemi ile büyüyeceklerini kaydetti.

        ‘ALMANYA’YI GÖZLÜYORUZ’

        İngiltere ve ABD’de ofis ve AVM yatırımları olduğunu hatırlatan Köseoğlu, Kuzey Avrupa ülkelerine yatırım planladıklarını, 6 ay içinde yeni alımlarını açıklamayı hedeflediklerini dile getirdi. Köseoğlu “Almanya’nın başta olduğu bir portföy ile ilgileniyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye’de konut pazarına girmek istemediklerini, ticari gayrimenkulde büyüyeceklerini belirten Köseoğlu, en az 80-100 milyon dolar yatırım değerine sahip projelere imza atacaklarını kaydetti.

        8 MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFLENİYOR

        Çanakkale’deki AVM’de 34 bin metrekare alanda 130 mağazaya yer verdiklerini dile getiren Köseoğlu doğrudan 800, dolaylı olarak 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacaklarını belirtti. Köseoğlu, yılda 8 milyon ziyaretçi beklediklerini ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ