Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Sinpaş, Bomonti’ye kraliçe tacı giydirecek - Emlak Haberleri

        Ünsal EREKE-HT GAZETE

        Son yıllarda birbiri ardına kulelerin yükseldiği İstanbul’un Bomonti bölgesindeki projelerin yanına yeni bir rezidans daha katılıyor. Bölgedeki 15 dönümlük arazide iki yıl önce hayata geçireceği Time Residence projesinde diğer ortak Taşyapı’nın payını aldıktan sonra değişikliğe giden Sinpaş GYO, eylül ayında satışa çıkaracağı projesi hakkında ilk ipuçlarını verdi. Adı Sinpaş Queen (Kraliçe) Bomonti olarak belirlenen ve Tago Mimarlık tarafından tasarlanan projede yaklaşık 900 konut bulunacak. Projede bölgedeki mevcut yükseklik sınırını geçmeyeceklerini anlatan Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, “Siluete de olumlu katkımız olacak” dedi.

        ‘BÖLGE BİNALARI OLUMLU DEĞİL’

        Bomonti’de Anthill ile Hilton Oteli arasında başlayacakları projenin İstanbul silueti içerisinde bir sembol olacağını ifade eden Gacemer, “Bomonti’deki yapılara bakıldığında şu anda şehrin siluetine olumlu etkiedecek yapılar konulmuyor. İstanbul’da yükselecekse böyle başyapıt bir proje olmalı dedik ve çalışmalara başladık. Ön satışlarına başladığımız projenin eylül ayında resmi satışlarına başlayacağız. Projede yaklaşık 800 konut bulunacak” dedi.

        Yaptıkları gözlemlerdeinsanların şehir merkezinde oturacak site bulamadıklarını anlatan Seba Gacemer, “Site standartlarını bulmak için şehrin kıyılarına gidiyorlar. Biz bu projelerin imkânlarını bir araya koyarsak bir çekim gücü oluşturacağımızı düşündük. Ailelerin yaşam ihtiyacını içeren evler hayata geçireceğiz” diye konuştu. İlk defa rezidans yaşamında aileyi ön plana çıkaracaklarını anlatan Gacemer, “Kirası kadar aidatı olduğu için günümüz rezidanslarından uzak duran kitle var. Ünite sayısını artırıp konut sayısını müşteri talebine göre belirleyeceğiz” dedi.

        EMLAK KONUT’U İLK DEFA GEÇTİ

        Mart ayında Emlak Konut GYO’nun 15 aktif projede 480 birim, kendilerinin ise 9 projede 415 birim satış yaptıklarını anatan Gacemer şöyle devam etti: “İlk defa makas bu kadar kapandı. Sinpaş Yapı ile birlikte mart ayı sonu itibarıyla 700 adet birimde 360 milyon liralık satış gerçekleştirdik. Geçen yıl bu rakam 416 adet satışla 200 milyon lira civarında bulunuyordu.”

        5 YILDIR HAYATA GEÇMEYİ BEKLİYOR

        Queen Bomonti, Dünya Tekstil Ürünleri-Taşyapı ve Sinpaş GYO ile ilk olarak 2010’da projelendirildi. Time Residence ve Tower Bomonti isimleriyle mimari çizimleri de değişen projenin son hali yukarıdaki gibiydi.

        SEÇİM BİTER SATIŞLAR ARTAR

        Seba Gacemer, haziran ayında seçimlerin gerçekleşmesinin ardından yılın ikinci yarısında konut satışlarının çok daha hareketli geçeceğini söyledi. Gacemer, kullanılan konut kredilerinin hacminin arttığına dikkat çekerek, “Bu rakam 119 milyar liraya kadar çıktı. Bunlar inşaat sektörüne yönelik olarak ‘durdu’ görüşlerine en güzel cevabı veriyor” dedi. Gacemer, dövizdeki artış nedeniyle maliyet artışlarının yeni konut projelerine zam olarak yansıyacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ