Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak DKY Kartal projesinin yüzde 40'ı satıldı - Emlak Haberleri

        Ünsal EREKE-HT GAZETE

        DKY İnşaat, geçen hafta metrekaresi 3 bin 900 liradan satışa çıkardığı DKY Kartal projesinin yüzde 40’ına denk gelen 130 konutu sattığını açıkladı. 331 konut, 23 bin metrekarelik ofis alanı, alışveriş alanları ve Metro Toptancı Market’ten oluşan karma proje DKY Kartal’ın satış süreci hakkında bilgi veren DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “DKY Kartal projemizde satışlar 1 haftada yüzde 40’a ulaştı. Bir yıllık süre içerisinde bu satış rakamına ulaşırız düşüncesi vardı ancak bir haftada bu rakama ulaştık. 331 konutun 130’unu 1 haftada sattık. 6+1.5 ve 5+1.5 dairelerimiz lansman öncesi tükendi. Hatta eylül ayında başlayacağımız kampanyayı mayıs ayına çekme fikrimiz var” diye konuştu. Ofis bloku için de çok fazla talep aldıklarını belirten Ali Dumankaya, “Projemizde 23 bin metrekare kapalı alana sahipofis bloku bulunuyor.

        Haziran ayına bıraktığımız ofis bloku satış planımızı öne çektik. Seçim öncesinde lansman yapmadan ofis blokunu satışa çıkarabiliriz. Ön mutabakat yaptığımız kuruluşlar bulunuyor. Ofisleri bugün satışa açsak, yarısını satabiliriz” dedi.Önceki günkü anlaşmayla DKY İnşaat, mart ayı sonunda satışına başladığı Kartal projesinde Metro Properties’in payını alarak arsanın tamamının da sahibi oldu. Proje başlamadan önce arsanın yüzde 38’ini Fiba Holding’den satın alan DKY İnşaat, geri kalan yüzde 62’lik pay için Metro Properties ile hasılat paylaşımı anlaşması yapmıştı. Sözleşmeye göre, projede yer alan Metro Toptancı Market’in mülkü Metro Properties’e ait kalacak.

        ŞEHİR MERKEZİNDE KALAN METRO ARSALARI DÖNÜŞECEK

        1990’lı yıllarda Türkiye’ye gelen ve özellikle İstanbul’da şehir merkezindeki geniş alanlarda faaliyetlerine başlayan Metro Properties’in bulunduğu market noktaları, şehirde arazi değerlenince ‘karma proje’ gözleyen müteahhitler için fırsat oldu. Kartal’daki marketi için altı Metro olmak üzere üzerinde proje geliştirilmesi için DKY İnşaat ile anlaşan şirket, Güneşli ve Kozyatağı’ndaki noktaları için de yatırımcılarla görüşüyor. Metro Properties Asya Bölgesi Müdürü ve Türkiye Başkanı Gündüz Bayer, şirkete ait arsaların dönüşümüne Almanya, Türkiye ve Çin’de devam ettiklerini söyledi. Bayer, “Şehirsel yapı çok hızlı değişiyor. Metro Cash&Carry’lerin bulunduğu alanlarda Güneşli ve Kozyatağı’ndaki marketlerimiz için görüşmelerimiz bulunuyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ