Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak DKY Kartal projesinin yüzde 40’ını sattı - Emlak Haberleri

        Ünsal EREKE-HT GAZETE

        Markalı konut üreticileri,Türkiye’de haziran ayında genel seçimlerin yapılacak olmasına rağmen geçen yılların aksine “Seçim döneminde konut satışları azalıyor” görüşünü‘lansmanlarla’ aştı. Önceki hafta lansmanı yapılan DKY İnşaat’ın metrekaresi 3900 liradan satışa çıkardığı 331 konutluk Kartal projesinde bir haftada projenin yüzde 40’ını sattığını duyurmasının ardından bir haber de İstanbul Sancaktepe’de proje geliştiren Dumankaya İnşaat’tan geldi. Geçen yıl vitrine koyduğu Dumankaya Mozaik projesinin ardından Sancaktepe’deki ikinci projesi 300 konutluk Dumankaya Adres’i görücüye çıkartan şirket,resmi lansmanı yapmadan projenin 150 daireden oluşan birinci etap satışlarınıtamamladığını duyurdu. Metrekaresi 2750 liradan satılan projede genişlikleri 44 ile 211 metrekare arasında değişen 1+0 stüdyo ile 4+1 dubleks daire tipleri bulunuyor.

        ‘GELECEĞİ OLAN BİRYER HALİNE GELDİ’

        Adres Sancaktepe projesine gösterilen ilginin bölgenin geleceğine işaret ettiğini anlatan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya, Adres projeleri ile yatırım amaçlı konut edinme konusunda sektörü desteklediklerini belirtti. Geçen yıl Mozaik projesi ile girdikleri Sancaktepe bölgesinin Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe metro hattının tamamlanmasıyla geleceği olan bir yer haline geldiğini gördüklerini dile getiren Barış Dumankaya, bu kapsamda yeni projeler için çalıştıklarını belirtti. Dumankaya İnşaat geçen yıl da Sancaktepe’de 64 dönüm üzerine hayata geçirdiği 799 konutluk Dumankaya Mozaik projesini satışa çıkarmıştı.

        METREKARESİ 2.750LİRADAN SATIŞA ÇIKTI

        Sancaktepe’deki ikinci projeleri Adres’te 300 konut hayata geçireceklerini belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya projeyi metrekaresi 2 bin 750 liradan satışa çıkardıklarını, bununda satışların önünü açtığını söyledi. Bölgede devam eden projelerin metrekare birim fiyatlarının 4 bin lira seviyesinde olduğuna dikkat çeken Dumankaya, “Buradan bakıldığında birinci etaptan alanlar yüzde 45 kazandılar”diye konuştu. Uğur Dumankaya, Bahçeşehir’de geliştirdikleri 300 home-ofislik Flex Office’te de lansman öncesinde stokun yüzde 60’ını sattıklarını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ