Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Körfez’den büyük talep iki bayram arası olacak - Emlak Haberleri

        Ünsal EREKE-HT GAZETE

        FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, Türkiye’de bugüne kadar yabancıların yatırım yaptığı alanın sadece alışveriş merkezleri yatırımları olduğunu belirterek gelecek dönemde konuta yönelik hareketlenmenin beklendiğini söyledi. Kumova, “Zaman içinde Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının daha çok kazandırdığını görecekler. Dolayısıyla yabancıya konut satışlarında artış bekliyoruz. Özellikle Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı arasında Körfez’den büyük bir talep olacak” ifadelerini kullandı.

        3 PROJEYİ TESLİM EDECEK

        Sektörün kârlı olduğu algısının olduğunu anlatan Kumova “Sektörü çok kârlı sanıyorlar, herkes inşaatçı olmak istiyor. Sektöre sanayiden de girişler oldu. Sektöre girenler bir süre sonra inşaatçılığın hayal ettikleri sektör olmadığını görmeye başladı. Bu konuyla ilgili sorunlar bir yıla biter tahmin ediyorum” dedi. İstWest ve iTower’ı teslim eden Fer Yapı, bu yıl Mai Residence, Parima Ofis ve kiralamaların başladığı Premier Kampüs Ofis’i teslim etmeye hazırlanıyor.

        KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRİYOR

        Yeni projeler için arayışlarının sürdüğünü anlatan Ramadan Kumova, “İstanbul’da artık arsa bulmak çok zor. Şehir içindeki projelerde maliyetin büyük kısmı arazi fiyatına gidiyor. Çözüm yolunda kentsel dönüşüm büyük önem arz edecek. Biz de merkezde kalmak için kentsel dönüşümle ilgileniyoruz. Bizim de bundan sonraki yatırımımız kentsel dönüşüm gibi görünüyor. Gireceğimiz bölgeler ise Beşiktaş ve Şişli civarı olur” diye konuştu. Kumova, arsa satın almaları için görüşmelerinin sürdüğünü de ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ