Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Fikirtepe'ye ABD'li başkan geldi - Emlak Haberleri

        Ünsal EREKE/HT GAZETE

        ABD’nin dünyaca ünlü şehri New York’un 5 bölgesinden biri olan Brooklyn’in eski Belediye Başkanı Marty Markowitz, kentsel dönüşüm uygulamalarını yerinde incelemek üzere Kadıköy Fikirtepe’ye geldi. New York Kültür ve Turizm Daire Başkanı görevini yürüten Marty Markowitz, Baysaş İnşaat tarafından bölgede geliştirilen İstanbul 2016 projesini de gezdi. ABD’li yatırımcıların İstanbul’a yatırım yapmak istediğini belirten Markowitz, kendi şehirlerinde de kentsel dönüşüm uygulamaları olduğunu belirterek “Ancak New York’ta böylesine büyük proje görmedik.

        ABD’li yatırımcılar açısından buraya yatırım yapmak mantıklı olacak” dedi. ABD’de politikacıların yabancı bir ülkede mülk edinmesinin çok sıkı bir soruşturmayı da beraberinde getirdiğini dile getiren Markowitz, öyle bir durum olmasaydı kendisinin de buraya yatırım yapabileceğini belirtti.

        PROJENİN YÜZDE 42’SİNİ SATTI

        Fikirtepe’de 12 bin metrekarelik alan üzerinde 80 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen İstanbul 2016 projesi 90 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. 580 konuttan meydana gelen ve biri home ofis olmak üzere 3 bloktan oluşan projenin yüzde 42’sinin satıldığını anlatan Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın projenin bölgedeki en ciddi kentsel dönüşüm çalışmalarından biri olduğunu söyledi. İstanbul 2016 projesinde fiyatların 295 bin liradan başladığını anlatan Aydın, projede uygulanan ödeme planına göre 36 ay sıfır faizle konut sahibi olunabildiğini söyledi.

        ‘DÜĞÜNDE YARIM ALTIN TAKTIM BEĞENMEDILER!’

        Fikirtepe’de kentsel dönüşüm konusunda sorunların çözülmesi ve bölgedeki dönüşümün hızlanması için kurulan Fikirtepe Platformu ile daha hızlı yol kat ettiklerinin altını çizen Aydın, bölgedeki diğer projelerde de ruhsat alımlarının devam ettiğini şu ana kadar 15 yapı adasının ruhsatının tamamlanmak üzere olduğu belirtti. Fikirtepe’de yılan hikâyesine dönen dönüşümün önünün açıldığını belirten Aydın, bununla birlikte ilginç olayların yaşandığını söyledi. Yeni proje için evleri yıkılan yenisi yapılana kadar kirayla başka eve çıkan hak sahiplerinin fırsat peşinde olduğunu anlatan Aydın, “Geçenlerde ayrı ayrı 3 hak sahibi kardeş bizden kira yardımını toptan almak istediklerini söylediler. Bunun karşılığında kirada oturdukları evi satın almak istiyorlarmış” dedi. Bölgede ‘her alanda’ isteklerin tavan yaptığını anlatan Aydın, “Hak sahibinin bir tanesi düğün için bizi çağırdı. Biz gidemedik ama yarım altın hediyemizi takdim ettik. Ertesi gün ‘Ben hediyenizi beğenmedim’ diye bana geldi ve hediyeyi geri verdi. İnsanları nasıl mutlu edeceğimizi bilemiyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ