Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Genel seçim sonrası konutta baba indirim - Emlak Haberleri

        Ünsal EREKE / HT GAZETE

        Geçen hafta yapılan genel seçimlerin ardından dikkatler Türkiye’de büyümenin dinamosu olan gayrimenkul sektörüne çevrildi. Hafta boyunca inşaat sektörü temsilcileri tek parti iktidarı sonrasındaki durumun piyasa şartlarını olumsuz etkilememesi durumunda konut satışlarının da düşmeyeceğini belirtti. Hükümetin kurulmasına kadar geçecek zamanın satışların düşük seyrettiği yaz ayları ve ramazan dönemine denk gelmesinin bir şans olduğu konusunda hemfikir olan yetkililer bu dönemi kampanyalarla geçirmeyi planlıyorlar.

        STOKU OLAN ŞİRKETLER FIRSATI DEĞERLENDİRİYOR

        Eğitim - öğretim yılının kapanması ve okulların da tatile girmesi nedeniyle konut satışlarında düşüş beklenirken, gelecek hafta kutlanacak Babalar Günü elde konut stoku olan inşaat firmaları için fırsat oldu. Şirketler bu dönemde satışlarını artırmak için Babalar Günü’ne özel kampanyalar düzenlemeye başladı. Gelecek haftaya kadar sürecek kampanyalar içerisinde 20 bin lira indirim veren de var, yüzde 1 peşinatla ödemelere başlatan da…

        MARKALI KONUTLARDA 84 BİN ADET STOK VAR

        EYG Group tarafından İstanbul’da 212 bin 135 konutun bulunduğu markalı projeler üzerinden yapılan bir araştırma şehirde önemli derecede konut stokunun bulunduğuna işaret ediyor. Buna göre metrekaresi 2 bin liraya kadar olan projelerde stok sayısı 770’de kalırken, metrekare fiyatı 5 bin lira ve üzeri olan projelerde stok 34 bin 234’e kadar yükseliyor. Araştırma ortalama olarak 501 projede 212 bin 135 konutun yapılacağını ortaya koyarken, burada 83 bin 960 konutun hâlâ satılmayı beklediğini ortaya çıkardı.

        20 BİN LİRALIK KAMPANYA

        Özak GYO, İstanbul Bayrampaşa’da geliştirdiği Hayat Tepe projesinde Babalar Günü’ne özel düzenlediği kampanyada konut alanlara 20 bin liralık indirim sunuyor. Babalar Günü’ne özel 20 bin liralık indirimin yanı sıra projeden konut satın almak isteyen müşterilere özel hediyeler de verilecek. 24’er katlı 3 blokta büyüklükleri 40 ile 230 metrekare arasında değişen 546 dairenin bulunduğu proje İstanbul Otogarı’nın yanında yer alıyor.

        BABALARA ÖZEL %12 İNDİRİM

        İstanbul Başakşehir’de Emlak Konut GYO ile İntaya-EYG-İntes hasılat paylaşımı ortaklığıyla yapılan EVvel İstanbul projesinde ise 12 – 22 Haziran tarihleri arasında Babalar Günü’ne özel tüm babalara yüzde 12 indirim fırsatı veriliyor. 40 bin metrekare alan üzerinde yükselen proje 678 konuttan oluşurken, metro durağına sadece 250 metre uzaklıkta yer alıyor.

        YÜZDE 1 PEŞİNATLA KONUT

        Ortadoğu Grup Sancaktepe’deki Resim İstanbul Orman projesinde Babalar Günü kampanyasına başladı. Kampanya kapsamında yüzde 1 peşinat, firma bünyesinde finansman imkânı, teslime kadar düşük taksit ve yüzde 50’si şimdi yüzde 50’si teslimde ödeme seçeneklerini kullanarak ev sahibi olunabiliyor. Konut fiyatları 222 bin liradan başlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ