Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Kentsel Dönüşüm Dikmen Vadisi’nde gecekondu sahiplerine kolaylık sağlanacak - Emlak Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında, Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, belgesiz gecekondu sahiplerine yapılan kira yardımı ve taşınma masraflarıyla ilgili yeni düzenleme öngören Başkanlık Yazısı da gündeme geldi.

        Yazıda, Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde kalan belgesiz gecekondu sahiplerinden Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzalayanlara, taşınma masrafları da içinde 3 bin TL kira yardımı yapıldığı anımsatıldı.

        Proje kapsamında, yaklaşık 350 adet kaçak gecekondu bulunduğu belirtilen Başkanlık yazısında, bir an önce anlaşma sağlanarak, gecekonduların araziden tahliye edilip projenin hayata geçirilmesi gerektiği kaydedildi. Yazıda, belgesiz gecekondu sahiplerinin, ekonomik koşullar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzalamaktan kaçındıkları, bu durumun da proje kapsamındaki iş programını aksattığına dikkat çekildi.

        Projenin hızlı şekilde hayata geçirilmesi için uygulamanın, “gecekondu sahiplerinden Büyükşehir Belediye ile arsa tahsisi karşılığında sözleşme imzalayarak, borçlanılan tutarı peşin olarak Belediye’ye ödemeyi kabul eden hak sahiplerinin; talep etmeleri halinde aylık 250 TL’den 1 yıllık kira bedeli olan 3 bin TL bedelin arsa tahsis borçlarından mahsup edilmesi” şeklinde revize edilmesi talep edilen Başkanlık Yazısı, oybirliğiyle kabul edildi.

        EVLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

        Büyükşehir Belediye Meclisi’nde daha sonra Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Evlendirme Şube Müdürlüğü kurulması yönündeki Başkanlık Yazısı okundu. Vatandaşların başvurularını daha kolay yapabilmelerini sağlamak adına 25 ilçede, gerekli görüldüğü takdirde evlendirme memurlukları ihdas edilmesi konusu karara bağlandı..

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ