Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Basmane Çukuru yeniden satışta 21.12.2015 - Emlak Haberleri

        Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü yeniden satışa çıkardı.

        Resmi Gazete'nin 20 Aralık tarihli sayısında yer alan ilana göre, 80 milyon TL muhammen bedel üzerinden satışa çıkarılan

        ticari bütünlük için 18 Ocak 2016 tarihine kadar teklif verilebilecek.

        İhalesi 18 Ocak 2016'da TMSF'nin İstanbul Büyükdere'deki adresinde yapılacak olan Ege Dünya Ticaret Merkezi ihalesine, doğrudan veya dolaylı olarak yönetim, denetim veya kontrolü aynı gruba ait olan birden fazla tüzel kişi bir grup adına doğrudan veya dolaylı olarak katılamayacak.

        İhale, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek. Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık, 22 Ocak 2016 tarihinde yapılacak.

        DAHA ÖNCE TEKLİF GELMEMİŞTİ

        Basmane Çukuru TMSF tarafından 2014'te117 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılmış ancak9 Eylül tarihindeki ihale, teklif gelmediği için yapılamamıştı.

        İzmir'de imar planları açılan davalarda sürekli iptal edilen Ege Dünya Ticaret Merkezi 14 yıldır yapılamadı. 2013 yılında ise Ege Dünya Ticaret Merkezi'nin yeni projesine olanak sağlayan imar planları Konak ve Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı. Planlama ve imar sorunlarını çözen projedeki tek engel TMSF, Güçbirliği, EGS hissedarları ve belediyenin anlaşması ve yeni yatırımcı kaldı. Bu arada TMSF 2013 yılından başlayarak hisseleri satmak iradesini ortaya koydu. Bir yıl önce ortaklara görüşlerini sordu.

        Büyükşehir Belediyesi satışa karşı çıktı. TMSF ise satış işlemlerinin kamum yararı adına gerekli olduğunu, iktisadi bütünlük kararı aldıklarını belirterek satış kararında ısrarcı olduğunu bildirdi. Belediye satış kararına karşı dava açmak için harekete geçti. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi ve TMSF arasında yapılan görüşmeler uzlaşmayla noktalandı. TMSF hissedarlar Güçbirliği ve EGS'nin de onayıyla yüzde 12 olan hissesini yüzde 30'a yükselten Büyükşehir Belediyesi'ne satışta bu hisse oranının korunacağı garantisi verdi. İktisadi bütünlük Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 30 hissesini onayladı. Bunun üzerineTMSF satış işlemini başlattı. TMSF, Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün borçları kapsam dışı olmak üzere 9 Eylül'de ihaleyle satılacağını duyurdu. Ancak ihaleye teklif gelmedi.

        Reuters - DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ